Pavel Bárta
6. května 2023 • 13:46

Švýcaři čekají na Fialu. Když vypadnou Devils, jede na MS i Hischier

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až čtyři hvězdy z NHL by ještě mohl doplnit švýcarský tým pro mistrovství světa. Čeká se, zda svolí útočníci Kevin Fiala (Los Angeles) a Denis Malgin (Colorado), čeká se také rozuzlení série New Jersey s Carolinou, v níž Devils prohrávají už 0:2 na zápasy.



Na radaru se ocitli kapitán Nico Hischier, který byl s 80 body (31+49) nejproduktivnějším Švýcarem základní části, a obránce Jonas Siegenthaler. „Timo Meier naopak nepřijede, končí mu smlouva. Příští kontrakt by mohl být životní,“ řekl iSportu dobře informovaný švýcarský novinář Klaus Zaugg.

Na českých hrách mají Švýcaři zatím jen dvě posily ze zámoří. Obránce Janise Mosera (Arizona) a Tima Berniho (Columbus). Z dalších vyslanců v NHL se naopak nezúčastní Roman Josi. Hvězdný bek Nashvillu, který se v jeho dresu představil i loni na podzim při zahájení sezony v Praze, utrpěl otřes mozku a od poloviny března nehrál. „Už trénuje na ledě, ale klub ho pravděpodobně nepustí,“ uvedl Zaugg.

Nejistý byl rovněž Nino Niederreiter, jenž končil sezonu ve Winnipegu, Pius Suter z Detroitu a Philipp Kurashew z Chicaga s jistotou nepřijedou. Nicméně i tak měli Švýcaři ohledně posil slušné vyhlídky. „Sledujeme to taky, ale soustředíme se hlavně sami na sebe. Navíc tyhle věci člověk neovlivní,“ poznamenal k tomu český kapitán Roman Červenka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud