12. června 2023 • 11:49

Sázky v Česku: dvě miliardy na MS v hokeji, jedna akce ale táhne víc

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bronzový úspěch české reprezentace z minulého roku se sice neopakoval, ale i tak bylo květnové mistrovství světa v hokeji velikým sázkařským tahákem. Objem sázek překonal rekord, Češi si v součtu u všech sázkových kanceláří vsadili za více než dvě miliardy korun! Jak si stojí sázení na hokejový šampionát v porovnání s dalšími významnými sportovními akcemi? Oslovili jsme největší tuzemské sázkové kanceláře.



Podle webu sazkovekancelare.cz bookmakeři obvykle nesdílejí přesné údaje o počtu tiketů, výši individuálních sázek a celkovém množství vsazených prostředků na jednotlivé turnaje a zápasy. U významných událostí typu MS v hokeji se ale přibližné údaje dozvíme.

Hlavní bookmaker Tipsportu Pavol Boško uvedl pro ČTK, že Tipsport přijal během šampionátu zhruba čtyři miliony tiketů za 1,123 miliardy Kč. Číslo je lehce vyšší než v předchozím roce, kdy byla hodnota tiketů 1,15 miliardy. Také další údaje dle odhadu webu sazkovekancelare.cz pomohou nahlédnout do MS v hokeji z pozice sázkových kanceláří:

  • Tipsport evidoval minimálně 50 tisíc aktivních hráčů, kteří sázeli na MS v hokeji 2023 pravidelně
  • Odhadujeme, že díky zvýšenému vstupnímu bonusu (500 Kč) se registrovalo u Tipsportu v průběhu MS alespoň 30 tisíc nových hráčů
  • Tomu mohly napomoci i další speciální promo akce, které Tipsport pro nové sázející během MS v hokeji připravil

U Fortuny objem sázek na šampionát dosáhl 700 milionů, což je zhruba o desetinu víc než loni, uvedl mluvčí Petr Šrain. Zároveň platí, že zájem negativně ovlivnily výkony českého týmy, mužstvo Kariho Jalonena po rozpačitém představení skončilo už ve čtvrtfinále.

Rekordní byl letošní šampionát také pro Betano, což sdělil bookmaker Jakub Vilikus. Přestože Češi v závěrečných zápasech chyběli, byl objem sázek během posledního víkendu šampionátu enormní. Totéž platí u Chance, kde sázkaři podle mluvčí Andrey Žáčkové vsadili přes 200 milionů korun.

MS v Kataru? Sázky přes tři a půl miliardy

Hokej je v Česku velmi populární, ale co se objemu sázek týče, jedna akce jej přeci jen předčí. Ještě větší zájem vzbudilo loňské fotbalové MS v Kataru. Výběr Jaroslava Šilhavého sice mezi nejlepšími reprezentacemi světa scházel, čeští sázkaři ale na turnaj, který nakonec ovládla Argentina, vsadili více než 3,6 miliardy korun.

Tipsport během šampionátu přijal přes 1,9 miliardy korun v tiketech, Fortuna 1,4 miliardy. Také Chance zaznamenala vyšší objem sázek, konkrétně 379 miliard. Zajímavý je menší rozdíl mezi Tipsportem a Fortunou než během MS v hokeji. Roli může hrát, že Tipsport byl jedním z hlavních sponzorů hokejového šampionátu. Bookmakeři ale byli v Kataru úspěšnější než sázkaři, hlavně nečekané porážky favoritů ve skupinách připravily sázející o peníze.

Nejvyšší výhry na letošním MS v hokeji

Zajímavá jsou i data, jaké nejvyšší výhry byly vyplaceny během letošního MS v hokeji. Například u Fortuny jde o 1,161 milionu korun, sázející trefil kombinaci pěti výsledků v základních skupinách. Loni byla nejvyšší výhra mnohem menší, sázkař si odnesl 879 tisíc za tip, že první třetině zápasu Německa s Kazachstánem padne dva a více gólů. Do hry poslal 300 tisíc.

Redakce webu sazkovekancelare.cz uvádí, že nejvyšší trefený kurz na MS v hokeji 2023 byl 306:1, opět se jednalo o kombinaci. Konkrétně sázky na přesný výsledek 3:3 v utkání USA – Německo a přesný výsledek 4:2 v zápase Kanada – Lotyšsko. V prvním případě byl kurz v hodnotě 18:1, v druhém pak 17:1. Sázející vsadil tiket za 500, a tak si odnesl 153 tisíc korun.

Během loňského MS padla velmi zajímavá sázka, jeden sázející podal tiket dokonce za 700 tisíc. Jeho výhra činila ovšem „pouhých“ 14 tisíc, sázel na zápas s kurzem 1.02:1.

Při porovnání s loňským MS ve fotbale je jasné, že i v tomto případě padly vyšší výhry při sledování dění v Kataru. U Fortuny si jeden sázející odnesl 2,72 milionu díky vkladu 80 tisíc na vítězství Japonska nad Španělskem. Podobně jako i jiné úspěšné tikety byl tento vsazen live. U Tipsportu pak během MS ve fotbale padla ještě vyšší výhra, konkrétně 4,67 milionů a to za prostou sázku na celkový argentinský triumf. V tomto případě si vítěz vsadil za 777 tisíc.

Rekordy v objemu sázek na jednotlivé zápasy

Kromě celkových sázek jsou dostupné i některé informace o jednotlivých zápasech. Zajímavé jsou detaily o objemu sázek u medailových a semifinálových utkání během letošního hokejového MS u Tipsportu:

  • Pouze na výsledek zápasu Kanada – Lotyšsko v základní hrací době si hráči vsadili tikety v hodnotě přes 15 milionů korun. Velmi oblíbená byla také sázka na vítězství Kanady s handicapem -1,5, na tuto příležitost bylo vsazeno více než 2,4 milionu
  • Zápas USA – Německo přitáhl podobnou pozornost, sázející podali tikety na výsledek v základní hrací době v hodnotě přesahující 17 milionů. Oblíbený byl také tip na vítězství USA s handicapem -1.5, vsazeno na něj bylo přes 1,2 milionu
  • Zápas o bronz mezi USA a Lotyšskem byl méně populární, na základní výsledek bylo vsazeno pouze kolem 7 milionů
  • Finále mezi Kanadou a Německem patřilo mezi nejvíce oblíbené zápasy, na výsledek v základní hrací době bylo vsazeno téměř 16 milionů korun. Dále byl velmi oblíbený tip na vítězství Kanady s handicapem -1.5, v tomto případě sázející podali tikety za téměř 1 milion Kč

Za zmínku stojí srovnání závěru letošního MS s největší událostí na české MMA scéně, zápasu Kincl vs. Vémola, který se odehrál v rámci Oktagonu 43. Na tento zápas bylo vsazeno přes 40 milionů korun, což je rekord nejenom v prostředí českého MMA.

Je tedy jasně vidět, že chybějící česká reprezentace v posledních zápasech MS v hokeji výrazně zchladila zájem o sázení. Roli mohla sehrát také nejistota kvůli velkému množství překvapení během předchozí části turnaje.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud