Miroslav Horák
9. dubna 2024 • 04:55

Sirota úkazem extraligy. Dítě Nagana bojuje o MS: Na květen mám varianty

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tak dobrý, že se klidně může procpat až do finální nominace na šampionát v Praze. Jen to bude chtít odvahu. Ne od něj, nýbrž od šéfů reprezentace. Jakub Sirota (25) je hráčem pro nejlepší tuzemské kluby, na klubové scéně cílí i výš. S jeho herní chytrostí a potenciálem není nic nemožné. Kde se vzal šikovný obránce s diplomem z americké univerzity v Maine, kde dělal kapitána týmu?



Kdo ví, možná je dítětem Nagana. Jakub Sirota se narodil deset měsíců po největším úspěchu v dějinách českého sportu. Pokud byl plán vychovat hokejistu, co se k tomu umí postavit, vychází. Bek s vynikajícím herním přehledem a inteligencí měl za sebou přes 50 startů v juniorských reprezentacích, když v létě 2016 vyrazil do USHL. Za další dva roky naskočil na univerzitu. S diplomem z marketingu a managementu se loni vrátil, vsadil na Olomouc. Brzy bylo jasné, že má na víc. Je jiný, třeba ve správné míře sebevědomí a v disciplíně vůči sobě samotnému.

Bavíme se na kempu před MS v Praze. Jde o razítko, že jste udělal dobře s návratem domů?
„Já jsem měl vždycky pocit, že v sobě potřebné kvality mám, a když jsem viděl nároďák v televizi, říkal jsem si, že bych na něj někdy mohl dosáhnout. Avšak jistý, zda jsem zvolil správnou cestu, jsem si nebyl. V mládeži jsem za nároďák hrál, s klukama se znám, třeba s Najmym (Ondřejem Najmanem) nebo Kousym (Pavlem Kousalem), po extralize jich je hodně a nejen tam. Rozhodnutí jít do Česka bylo o tom, že mi v podstatě nic jiného nezbývalo.“

V zámoří jste svůj boj o seberealizaci neviděl pozitivně?
„Buď tam dostanete smlouvu v NHL, nebo jdete do AHL, kde hrozí ECHL a to není optimální. A protože Finsko a Švédsko propojení s vysokou školou moc neřeší, byla extraliga jedinou možností. Olomouc jsem zvolil i kvůli

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud