27. dubna 2024 • 16:20

Slovensko - Česko 1:4. Dva góly pro Kodýtka! Pálili Špaček i Červenka

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšná příprava pokračuje. Čeští hokejisté v sobotu před domácím mistrovstvím světa zvládli odvetu se Slovenskem výhrou 4:1. Den po vítězství 4:2 v Trenčíně se svěřenci trenéra Radima Rulíka vypořádali s východním sousedem v Bratislavě. Oproti předchozímu duelu odpočívalo devět hráčů. Jako první pálil David Špaček, pak ovšem srovnal Lukáš Cingeľ. Češi odskočili po dvou gólech Petra Kodýtka, výsledek do prázdné klece pečetil Roman Červenka. Český tým triumfoval už sedmkrát za sebou.



Čeští hokejisté zdolali v Bratislavě Slovensko 4:1 a vyhráli i šestý zápas v závěrečné přípravě na květnové mistrovství světa v Praze. Dvěma góly o vítězství rozhodl útočník Petr Kodýtek, který v čase 47:44 posunul tým kouče Radima Rulíka do vedení 2:1 a v 54. minutě v přesilové hře také zvýšil náskok.

Generálka na mistrovství světa čeká české hokejisty příští týden od čtvrtka do neděle v Brně na Českých hrách (Betano Hockey Games), kde se utkají postupně s Finskem, Švédskem a Švýcarskem. Do šampionátu v Praze vstoupí v pátek 10. května zápasem proti Finům.

Debut v národním týmu si po pátečních premiérách Davida Špačka a Ondřeje Kašeho odbyl Matyáš Kantner.

Slováci byli v úvodu aktivnější, ale Málek si s jejich pokusy poradil. V čase 11:30 vysunul Kaše Davida Špačka, který se trefil z pravého kruhu k protější tyči. Po asistenci ze svého premiérového utkání tak oslavil jednadvacetiletý syn trojnásobného mistra světa a olympijského vítěze Jaroslava Špačka premiérovou branku.

Na druhé straně se dostal po Lantošiho nahození u pravé tyče Takáč k dorážce až ze záporného úhlu a ve snaze skórovat o českého gólmana neuspěl. V české přesilovce po Škorvánkově vyhození puku mimo hřiště slovenský gólman kryl pokusy Tomáška a Červenky. Při šanci Michaela Špačka jej zastoupil obětavým zákrokem Grman.

V úvodu druhé části si vytvořili Češi tlak, gól však nedali ani při vyloučení slovenského kapitána Sukeľa. Po přesilovce měli další možnosti, Kodýtek minul a s ránou Michaela Špačka si poradil Škorvánek. Při Chlapíkově trestu se dočkali první přesilovky také domácí, ale neprosadili se a navíc mohli inkasovat. Rychlovský získal puk, vyslal do šance Kondelíka, který bekhendovým blafákem slovenského gólmana nepřekonal.

V závěru druhé části následoval Pavla Kousala na trestnou lavici po 51 sekundách také kapitán Červenka a Slováci 11 sekund před pauzou v přesilovce pěti proti třem vyrovnali. Z pravého kruhu se trefil Cingel.

V úvodu třetí třetiny v pokračující klasické početní výhodě opět Cingel trefil levou tyč. Škorvánek si potom poradil s Kousalovou střelou a maskou zasáhl i při ráně Davida Špačka.

Po sérii rychlých protiútoků na obou stranách se k odraženému puku po Kousalově přihrávce dostal Kodýtek a pohotově jej poslal za Škorvánka. Při Okuliarově trestu měl možnost zvýšit Červenka, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Cingel.

Po špatném střídání museli domácí opět do oslabení a tentokrát v něm inkasovali. Po Kousalově přihrávce trefil Rychlovský před odkrytou brankou sice jen levou tyč, ale Kodýtek doklepl puk za Škorvánka. Půl minuty před koncem hráli Slováci při Mašínově trestu power play a do prázdné branky skóroval Červenka.

Góly

Domácí: 39:49. Cingel

Hosté: 11:30. D. Špaček, 47:44. Kodýtek, 53:20. Kodýtek, 59:30. Červenka

Sestavy

Domácí: Škorvánek (Tomek) – Bučko, Ivan (A), Grman, Bačik, Gachulinec, Golian, Brincko, Petrovický – Lantoši, Cingel, Baláž – Cehlárik (A), Sukel' (C), Kudrna – Faško-Rudáš, Tamáši, Okuliar – Kašlík, Petrovský, Baláž – Kollár

Hosté: Málek (Frodl) – Ticháček, Ščotka, Krejčík, Pyrochta (A), D. Špaček, Mašín, Zábranský, Galvas – Chlapík, M. Špaček, Červenka (C) – O. Kaše, Tomášek (A), Vrána – Kousal, Kodýtek, O. Kovařčík – Kantner, Kondelík, Rychlovský

Rozhodčí

Hronský, Crman – Durmis, Konc ml.

Stadion

Arena Ondreja Nepelu, Bratislava

Návštěva

8745 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud