Miroslav Horák
13. února 2013 • 00:05

Dominátor si do Nagana přivezl tajemství! Kdo mu vykloubil prst?

Autor: Miroslav Horák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Naganu oslnil brankář Dominik Hašek celý hokejový svět, ale start sezony 1997/98 byl pro něj a jeho Buffalo Sabres v NHL těžký. Pardubickému rodákovi se nedařilo, neměl dobré vztahy s koučem Tedem Nolanem a hovořilo se i o jeho výměně. Špatná nálada v kabině dokonce vyústila i ve rvačku s českým spoluhráčem Michalem Groškem. Při ní si gólman vykloubil na ruce levý palec.



Celý olympijský turnaj pak musel Hašek pečlivě tajit, s jakým zraněním do Japonska přijel. "Hlavní bylo, aby mě s tím nezastihl někdo z fotografů nebo kameramanů. V NHL si těchhle detailů rádi všímají, hned by se začalo řešit, co to je, proč to nosím, co mám s palcem. Už by to bylo venku a soupeř by věděl, kde je moje slabé místo," zavzpomínal Hašek s patnáctiletým odstupem.

Zdravotní handicap se podařilo odstranit speciální dlahou, kterou s lékaři vytvarovali na prst v horké vodě. "První zápas jsem dost přetrpěl," přiznal Dominátor. Postupně pak bolest ustupovala. "Ke konci turnaje jsem ji už necítil."

A jak vznikl konflikt s Groškem? "S Michalem jsme byli kamarádi, on je svůj, vždycky někde něco utrousil. Ale tenkrát mě hrozně naštval, nepřišlo mi to fér. Tak jsem na něj naskočil, asi jsem ho i škrtil, regulérně jsme se přede všemi prali," popisuje Dominik Hašek pro Sport Speciál konflikt, který trval, dokud od sebe oba kohouty spoluhráči neodtrhli.

Ale přátelství obou to nijak neohrozilo, Sabres se zvedli, ten samý rok dokráčeli do finále Východní konference a další rok až do samotného finále Stanley Cupu."Podpora diváků v mojí osobu postupně stoupala, diváci přestali s bučením, až mi zase  začali fandit jako dřív," vykládal slavný Hašek.

15 LET OD ZÁZRAKU

Deník Sport vám vám připomíná 15. výročí od vítězství českých hokejistů na olympiádě v Naganu 68stránkovým Sport Speciálem, který už najdete na novinových stáncích. V tradičním pátečním magazínu vyjde další příloha a vzpomínky najdete také každý den v novinách. Speciální přílohu přichystal pro čtenáře také server iSport.cz. Každý den najdete videodotazník s některým z členů zlatého týmu, kompletní 15 let stará vydání deníku Sport den po dni a další zajímavosti.

Speciál NAGANO si můžete objednat také pomocí SMS. Návod najdete zde.

V současné době vychází volně prodejný magazín věnovaný zlatému úspěchu českých hokejistů v Naganu před 15 lety. V současné době vychází volně prodejný magazín věnovaný zlatému úspěchu českých hokejistů v Naganu před 15 lety.Foto Sport

Klasický Haškův zákrok v dresu Sabres.
Klasický Haškův zákrok v dresu Sabres.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud