13. února 2013 • 00:05

VIDEODOTAZNÍK: Hlinka nám za výhry zpíval, vzpomíná Reichel

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

15 LET OD NAGANA | 15 let od naganského triumfu si zaslouží velkolepé připomenutí. Server iSport.cz vám přináší unikátní sérii videodotazníků, v níž hokejoví hrdinové odpovídají na stejné otázky. Na co nikdy nezapomenu? Kdy jsem uvěřil ve zlato? Vyhrálo by se bez Ivana Hlinky? Kde mám zlatou medaili a proč právě tam? Co se o Naganu ještě neřeklo? Jako prvnímu patří slovo Robertu Reichlovi, který rozhodl proměněným nájezdem památné semifinále s Kanadou.



Jeden ze symbolů zlaté éry českého hokeje z přelomu tisíciletí přiznává, že po vydařeném vstupu do turnaje začali Češi úzkostlivě dodržovat řadu rituálů. "Byli jsme pověřčiví. Nepřevlíkali jsme se, ten kdo měl s sebou manželku chodil každý den suši. Prostě, aby se něco nepokazilo," usmívá se dnes Robert Reichel.

Bez Ivana Hlinky by se podle něj Češi domů se zlatem nevraceli. "Jiný trenér by asi těžko vzpomněl na Petra Svobodu, který rozhodl jediným gólem finále s Ruskem," míní.

K zesnulému kouči připojuje i veselou olympijskou historku. "Chodili jsme do Slovenského domu a Ivan nám vždycky slíbil, že když vyhrajeme, tak nám tu příště zazpívá. A to tam hrála nějaká cimbálovka." Podle Reichla byla i taková drobnost jedním z prvků, které tvořily úspěšný reprezentační tým.

Robert Reichel v dotazníku vzpomíná na zlaté Nagano... Co mu nikdy nevymizí z paměti? Co ještě o Naganu nevíme? A jako bonus historka o zpívajícím Ivanu Hlinkovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud