13. února 2013 • 00:05

DENÍK Z OH V NAGANU: Co se stalo 13. února 1998?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na olympijském turnaji v Naganu přišel 13. února 1998 českém týmu jako první do cesty tým Finska. Co se ještě stalo přesně před 15 lety v den prvního vítězství na cestě za zlatým snem?



Hokejový turnaj

Po soustředěném výkonu čeští hokejisté porazili Finsko 3:0. Výrazným vítězstvím vstoupili do bojů ve skupině také Rusové, kteří přestříleli Kazachstán 9:2.

První gól pozdějších vítězů olympijského turnaje byl ve druhé třetině připsán Pavlu Paterovi, jeho střelu si ale srazil do vlastní sítě zmatený obránce Grönman. V závěrečné části zvyšoval Robert Reichel a kapitán Vladimír Růžička.

Tři minuty před koncem první třetiny odstoupil ze hry Jaromír Jágr. Obavy z problémů s třísly se ukázaly jako liché – velká hvězda českého týmu potřebovala jen přebrousit brusle. Ve třetí třetině si Jágr připsal první bod do kanadského bodování při nahrávce na Růžičkův gól.

Další olympijské dění

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová získala bronz ve stíhacím závodě na 10 km v Hakubě. Byla to její druhá medaile.

Kanadský snowboardista Ross Rebagliati strávil 10 minut u výslechu na policii. Původně byl zlatý medailista diskvalifikován kvůli požití marihuany, výsledek šetření ho však očistil.

Po souboji s Romanem Hamrlíkem padá k zemi Ville Peltonen.
Po souboji s Romanem Hamrlíkem padá k zemi Ville Peltonen.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud