3. března 2016 • 12:52

NEJ překvapení v týmech pro SP: Farmář i hvězda, která je mimo

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na největší překvapení v prvních výběrech pro Světový pohár v TorontuPodívejte se na největší překvapení v prvních výběrech pro Světový pohár v TorontuFOTO: Koláž iSport.cz

    Fanoušci na Světovém poháru v Torontu podle předpokladů uvidí největší hvězdy současného hokeje. Přesto na soupiskách osmi týmů se najdou jména, které většina odborníků zatím nečekala. Vybrali jsme pro vás pětici největších překvapení včerejší nominace. 

  • obránce Michal Kempný (Česko)

    Největším překvapením české sestavy je bezpochyby nominace Michala Kempného. Jeden ze dvou českých hráčů vybraných z evropské soutěže má nulové zkušenosti ze zámořským hokejem, i když do NHL měl už blízko. V reprezentaci se Kempný osvědčil jako rozehrávač přesilových her a těch má český hokej v současnosti prachbídně málo.

    V jeho prospěch navíc mluví fakt, že ve zvolené čtveřici je jediným levákem. Ti zatím vynechaní jako Michal Jordán, Jakub Kindl či Ladislav Šmíd v posledních týdnech hrají jen sporadicky.

    Michal Kempný si srazil puk do vlastní brány Michal Kempný si srazil puk do vlastní brányFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • brankář Carey Price (Kanada)

    Osmadvacetiletý brankář bezchybným výkonem dotáhl Kanadu ke zlatým medailím na posledním olympijském turnaji v Soči. Po loňské sezoně byl navíc vyhlášen na galavečeru v Las Vegas nejlepším hráčem NHL. Přesto jeho předčasná nominace je asi největším překvapením na soupisce velkého favorita turnaje. Price od konce listopadu nezasáhl do utkání NHL a stále laboruje se zraněným kolenem.

    V Montrealu si bez něj neví rady a davy fanoušků v tréninkovém centru v Brossardu denně sledují, jak rekonvalescence probíhá. Jeho návrat na led po vleklém zranění stále není znám, přesto trenér Babcock na něj nezapomněl a předčasně jej zařadil do nominace vedle Bradena Holtbyho z Washingtonu a dvojnásobného vítěze Stanley Cupu Corey Crawforda.

    Olympijský vítěz Carey Price nechybí v nominaci na Světový pohár v Torontu. Olympijský vítěz Carey Price nechybí v nominaci na Světový pohár v Torontu.Foto Reuters

  • obránce Esa Lindell (Finsko)

    Osmatřicetiletý kouč Lauri Marjamäki, který po této sezoně převezme Finsko po Karim Jalonenovi se toho opravdu nebál. Na největší turnaj sezony nominoval i jednadvacetiletého obránce Esu Lindella, který v NHL odehrál pouhé čtyři utkání za Dallas Stars.

    Ofenzivní urostlý zadák už na loňském mistrovství světa v Praze patřil k oporám Suomi, i proto dostal důvěru finských trenérů na turnaji v Torontu.  „O své nominaci jsem věděl už od pondělí. Řekl jsem to jen své rodině a přítelkyni. Chtěl jsem, aby to zůstalo v tajnosti. Věřil jsem, že mám šanci se na turnaj podívat, ale že budu v první šestnáctce je krásné překvapení,“ hodnotil svoji nominaci obránce farmářského Texas Stars. 

    Esa Lindell v dresu Dallas Stars je největší překvapení v nominaci finského výběru. Esa Lindell v dresu Dallas Stars je největší překvapení v nominaci finského výběru.Foto twitter.com

  • útočník Vladislav Naměstnikov (Rusko)

    Mladý ruský útočník trochu vyčnívá mezi ofenzivními hvězdami ruského celku. Naměstnikov se zatím ještě nikdy neobjevil v ruské mužské reprezentaci přesto v nominaci kouče Znaroka dostal přednost před stálicemi hrajícími v KHL: Sergejem Mozjakinem, Alexandrem Radulovovem či hvězdným Iljou Kovalčukem.

    Oleg Znarok zařazení třiadvacetiletého technického útočníka odůvodnil fakty, že centr Tampy Bay se rychleji přizpůsobí zámořskému ledu a navíc bude ochoten plnit jakoukoliv úlohu v ofenzivně laděném týmu Rusů.

    Vladimir Naměstnikov (druhý zprava) se svými spoluhráči v dresu Tampy Bay. Vladimir Naměstnikov (druhý zprava) se svými spoluhráči v dresu Tampy Bay.Foto Reuters: Charles LeClaire-USA TODAY Sports

  • útočník Justin Abdelkader (USA)

    Předčasná nominace devětadvacetiletého útočníka překvapila většinu zámořských novinářů. Jen zlomek z nich ho měl na svém seznamu předpokládaných útočníků. Čeští fanoušci si Abdelkadera nejspíše nejvíce vybaví při vzpomínce na mistrovství světa v Minsku, kde ve čtvrtfinále tvrdým hitem složil českého útočníka Vladimíra Sobotka a byl vyloučen do konce utkání.

    Tehdejší kapitán Američanů právě pro svoji pracovitost a důraz na ledě dostal přednost před dalšími ofenzivnějšími hvězdami Philem Kesselem či Bobby Ryanem.

    Útočník Justin Abdelkader nechybí v nominaci Američanů na Světový pohár v Torontu. Útočník Justin Abdelkader nechybí v nominaci Američanů na Světový pohár v Torontu.Foto Michal Beránek Sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud