14. září 2016 • 13:15

Češi ještě neví, tým USA už má jasno. Jedničkou je akrobat Quick

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankářskou jedničkou hokejistů USA na Světovém poháru bude Jonathan Quick. Trenér John Tortorella to oznámil po výhře svých svěřenců nad Finskem v generálce na turnaj. Dvojkou bude Ben Bishop, trojkou Cory Schneider.



"Rozhodli jsme se pro Quicka, kterému bude krýt záda Ben. Už jsme o tom mluvili i s brankáři. Bude to ale dlouhý turnaj a může se stát cokoliv," řekl Tortorella. "Bylo to opravdu těžké rozhodnutí, ale myslím si, že Jonathan byl o trošku lepší než ostatní kluci. Proto bude jedničkou," doplnil.

Američané, kteří budou v základní skupině i soupeřem české reprezentace, v přípravě odehráli tři zápasy a dva z nich vyhráli. A na obou výhrách se podílel i gólman Los Angeles Quick. Proti Kanadě odchytal 40 minut, generálku proti Finsku zvládl celou.

"Stále se lepšíme. Každým zápasem je to vidět a věřím, že tento trend bude pokračovat," řekl třicetiletý Quick, který Kings pomohl dvakrát k triumfu ve Stanleyově poháru. Byl také jedničkou USA na olympijských hrách v Soči, kde Američané skončili čtvrtí. Předtím ve čtvrtfinále vyřadili český tým.

Český tým si svou jedničku určí až po večerním přípravném duelu s Výběrem Severní Ameriky do 23 let. V zápase odstartuje Michal Neuvirth a zhruba od poloviny zápasu ho vystřídá Petr Mrázek. Pak se rozhodne, kdo v turnaji bude na ledě častěji.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud