16. prosince 2012 • 19:50

Plekanec po propadáku. Nedělejme z toho tragédii, nebylo to MS

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S ostudným skóre 2:13 a bez bodového zisku uzavřel český hokejový tým své vystoupení na turnaji Channel One Cup. Výběr v čele s kapitánem Tomášem Plekancem dokázal skórovat pouze v prvním duelu proti Finům, kteří se jako jediní obešli bez posil z NHL, následně dvakrát vysoko prohrál s vítězi turnaje Rusy i se Švédy. Složení mužstva s několika hvězdnými jmény přitom podobnému propadáku nenasvědčovalo a sám Plekanec uznal, že český tým odehrál turnaj katastroficky.



"Asi jsme si lepší skóre ani nezasloužili - při takových chybách, jaké jsme dělali. Turnaj jsme odehráli katastroficky," připustil Plekanec, kapitán týmu, který po přesunu do Moskvy v šesti odehraných třetinách nedokázal skórovat.

Chuť a dojem z celého turnaje se nepodařilo napravit ani v nedělním utkání se Švédy, ačkoliv svěřenci kouče Aloise Hadamczika hráli se Seveřany i po sobotním debaklu 0:6 s Ruskem ještě o druhou příčku v turnaji. "Ani v obraně to nestálo za moc. Ještě o přestávce se všichni hecovali k tahu na branku a střelbě, ale nic z toho nevyšlo," litoval Plekanec.

Hvězda Montrealu, která během výluky zámořské NHL vypomáhá v extralize mateřskému Kladnu, však věří, že výbuch na předvánočním podniku bude tím správným varováním pro všechny, kteří se ho zúčastnili.

"Doufám, že příští turnaj, příští reprezentační zápasy tady bude úplně jiné mužstvo, a tím to nemyslím jmenovitě, ale předvedenou hrou," podotkl. "Všichni doufáme, že příští turnaj bude vypadat úplně jinak," dodal třicetiletý forvard.

Kindl utěšuje brankáře Saláka
Kindl utěšuje brankáře Saláka

První turnaj seriálu české mužstvo vyhrálo s plným bodovým ziskem, nyní zase všechna tři utkání prohrálo a nebodovalo. To ale podle Plekance k hokeji patří. "Netřeba z toho dělat tragédii," prohlásil útočník, jenž za jediný klad považuje, že nešlo o mistrovství světa, ale jen o jeden ze čtyř turnajů série Euro Hockey Tour.

"Třeba to tak mělo být. Měli jsme si tím projít a všichni si zase sednout na zadek po prvním turnaji. Zase nás to vrátí na zem a na další turnaj přijedeme s velkou pokorou," ujistil Plekanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud