28. února 2014 • 10:57

Potvrzeno! Kouč Růžička získal Špačka pro národní tým

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to hotové. Národní mužstvo získalo do svého ústředí důležitou posilu. Nový kouč Vladimír Růžička se dohodl na spolupráci s Jaroslavem Špačkem. Bývalý vynikající obránce, naganský šampion a trojnásobný mistr světa, Růžičku upoutal během loňské zlaté plzeňské jízdy v play off. Tu Špaček podpořil výrazným dohledem nad obránci týmu při trénincích, neocenitelnými radami ze střídačky, a poté i přímo z ledu.



„S Jardou jsem mluvil a jsme domluvení. Mám z toho velkou radost,“ potvrdil pro iSport.cz Vladimír Růžička .

Ten se se svým spoluhráčem z Nagana sešel v úterý po zápase Slavie v Plzni, kde mu předložil oficiální nabídku. Špaček si dal dva dny na rozmyšlenou a ve čtvrtek návrh přijal.

Růžička tak po Ondřeji Weissmannovi získal dalšího parťáka. „Na spolupráci s Jardou se hrozně těším. Říká věci na rovinu, co myslí, to poví. A to je hodně důležité. Rozumí hokeji, má obrovské zkušenosti, které perfektně prodal loni při play off s Plzní,“ oceňuje Růžička.

Nový kouč? Růžička by měl omladit kádr, říká hokejový šéf Král
Video se připravuje ...

Jakmile se od vedení českého hokeje dozvěděl, že by měl nahradit odstupujícího Aloise Hadamczika , Špačkovo jméno jej velmi rychle napadlo. „Spousta dobrých trenérů je obsazených, takže o řadě z nich nešlo ani přemýšlet. Tím pádem Jarda pro mě byl volbou číslo jedna.“

Růžička sice ještě dojíždí svoji poslední sezonu ve Slavii, ale zároveň už myslí na reprezentaci, kterou čeká květnové mistrovství světa v Bělorusku. Ale ještě před ním jsou v plánu Švédské hry ve Stockholmu zkraje května a série utkání Euro Hockey Challenge.

Z těchto důvodu se řada věcí musí okamžitě připravit. „Příští týden se s Jardou a Ondrou sejdeme, musíme si připravit program, rozdělit si práci. Vytipujeme si některé hráče, Sláva Lener vyrazí do Ameriky, aby novou situaci probral s hráči NHL. To je taky důležité,“ doplnil Růžička.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud