16. března 2015 • 11:17

Růžička změnil názor, zůstane i po MS. Ani to nebolelo, usmál se Král

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Medaile, nebo skončím. To prohlásil trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička v polovině ledna, teď však změnil názor. Se svazem prodloužil smlouvu o další sezonu. Vrcholem tohoto ročníku bude pro národní tým květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě. O připravovaném prodloužení smlouvy už v dnešním vydání informoval deník Sport. "Chybí mi denní práce v klubu," přiznal Růžička.



„Máme tu personální novinky. Vladimír Růžička bude pokračovat s národním týmem ještě další sezonu. Z toho máme radost a ani to tolik nebolelo,“ usmál se na pondělní tiskové konferenci šéf svazu Tomáš Král.

Přitom ještě v polovině ledna Růžička pro deník Sport řekl, že pokud český tým nezíská na nadcházejícím MS medaili, skončí. „Dostal jsem nabídku ze svazu od Tomáše Krále s tím, že nemohou čekat až do května na konec šampionátu. Reprezentace pro mě vždy byla na prvním místě, tak jsem ji přijal, teď je to však s jednou podmínkou, že v příští sezonu bych mohl trénovat i klub. A jaký, to se uvidí, teď to neřeším,“ popsal Růžička, který funguje jako poradce v prvoligovém Chomutově.

Nejvíc mu chybí denní práce s týmem. „Chtěl jsem si od hokejové sezony v klubu odpočinout s tím, že budu trénovat jen národní mužstvo, ale potřebuju rutinu na ledě a stát na střídačce,“ přiznal Růžička. „Chybí mi každodenní práce s klubem, piplat si hokej v trénincích i zápasech. Do dneška jsem stál osmkrát na střídačce a je březen, to je pro mě zkrátka málo,“ dodal hlavní kouč.

Podmínky smlouvu jsou stejné jako u té stávající. „Jsem s nimi maximálně spokojený. Jedinou podmínkou bylo, aby mohl trénovat i klub,“ přiblížil Růžička.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud