20. prosince 2015 • 20:26

Mám velikánskou radost, jásal po Channel One Cupu kapitán Kovář

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi zdařilé premiérové vystoupení v roli kapitána má za sebou hokejový útočník Jan Kovář. Pětadvacetiletá hvězda ruského Magnitogorsku vedla do boje český výběr na turnaji Channel One Cup. A po jeho skončení mohla být na svůj tým pyšná - Čechům se po dvou letech podařilo moskevský turnaj, jemuž historicky zcela dominuje domácí sborná, vyhrát.



"Mám velikánskou radost. Po tom prvním zápase s Finy to nebylo dobré, ten zápas se nám nepovedl. Jsem strašně rád, že jsme se takhle zvedli, šly nám nohy, bruslili jsme a bojovali, tak by to mělo být," řekl Kovář novinářům po dnešní klíčové výhře nad Ruskem 4:2.

Vyzdvihl, jak se tým dokázal během krátké doby zlepšit. "Po Finsku jsme se trošku semknuli, začali jsme ještě více bojovat, padali jsme do střel. Bylo to od první po čtvrtou lajnu skvělé; všichni jsme hráli to samé a bojovali," prohlásil Kovář.

V souboji s favorizovaným Ruskem, které v sobotu nadělilo Finsku osmibrankový příděl, podle jeho názoru hodně pomohlo, že svěřenci kouče Vladimíra Vůjtka otevřeli skóre.

"Rusové se dostali trošku pod tlak, hráli doma a hodně chtěli, ale my jsme pořád dodržovali svůj systém a dokázali jsme to držet až do konce, díky čemuž jsme je nepouštěli ani do žádných velkých šancí. A pak byl hodně důležitý gól na 2:2, kterým jsme se zase vrátili do zápasu po jejich obratu," uvedl Kovář.

Turnajový triumf je možná ještě o to cennější, že se zrodil při absenci některých opor, které by Vůjtek jinak do týmu zařadil. Tentokrát ale nemohl počítat s kapitánem z Karjaly Vladimírem Sobotkou či nejproduktivnějším hráčem extraligy Romanem Červenkou.

"Možná i díky tomu, že jsme tady neměli žádná velká jména a věděli, že nebudeme dávat moc gólů, tak jsme to hráli hodně jako tým, odzadu a s obrovskou bojovností," poznamenal Kovář.

Velká jména však mnohdy zastoupili ti, kteří teprve sbírají mezinárodní zkušenosti. "To je super znamení pro celý český hokej, že se prosazují i kluci, kteří hrají výborně v extralize," radoval se domácí šampion z roku 2013 s Plzní, jenž se loni výrazně podepsal i pod zisk Gagarinova poháru s "Magnitkou" ve finále Kontinentální ligy proti Lvu Praha.

Alexandr Radulov v potyčce s Michalem Kempným a Tomášem Kundrátkem.
Alexandr Radulov v potyčce s Michalem Kempným a Tomášem Kundrátkem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud