13. prosince 2016 • 15:11

Stálice Polášek: V KHL mi dluží, ale o peníze se zatím nebojím

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finanční problémy pociťuje na vlastní kůži. V létě se Adam Polášek vydal dobýt dalekou Sibiř. Z hokejového hlediska se mu daří, patří mezi nejproduktivnější obránce KHL, ale výplaty v Novosibirsku nechodí tak, jak by měly. „Nebudu říkat, že tam problémy nejsou,“ uvedl po úterním tréninku národního týmu.



V aktuálním kádru Josefa Jandače patří mezi nejzkušenější hráče. Bývalý obránce pražské Sparty v posledních letech pravidelně objíždí reprezentační akce. Na srazy nároďáku vždy přijíždí s nadšením. „Těším se samozřejmě moc, je to zpestření během sezony,“ řekl k blížícímu se Channel One Cupu. „I když tam jsou tři zápasy ve čtyřech dnech, tak vás to zase nabije do sezony,“ nevidí žádný problém v herním vytížení.

O omluvence jste tedy nepřemýšlel?
„Já nemám proč. I když říkáte, že mám hodně startů, tak si nemyslím, že bych jich měl zas až tolik, abych se mohl omlouvat na nějakou únavu nebo něco takového. Doufám, že v takové situaci ani nebudu, že bych o něčem takovém přemýšlel. Jakmile něco takového přijde, tak o tom ani neuvažuju.“

V létě jste přestoupil do Novosibirsku. Týmu se však zatím příliš nedaří, jste mimo postupovou osmičku. Jaká v klubu panuje atmosféra?
„Měli jsme dobrý start, ten se nám povedl a všechno bylo na správné cestě. Ale potom přišlo pár zranění a ty nás srazily hodně dolů. Víceméně od doby, co se zranil Saša ( Salák ), se hledáme. Máme výkony nahoru dolů. Jsme schopni zahrát dva parádní zápasy a potom úplně bouchnout s nějakým lehkým soupeřem. Nebo lehkým... My tam teď lehkého soupeře nemáme. Já osobně nevím, kde je zakopaný pes nebo kde by se to mohlo zlepšit. To je spíš otázka na trenéra, ten toho taky zkouší hodně. Zatím se ale nemůžeme s ničím chytnout.“

Před dvěma týdny jste hráli v Bratislavě, kde řeší citelnou finanční krizi. Kouč Slovanu Miloš Říha po zápase ovšem zmínil, že problémy panují i v Novosibirsku. Je to pravda?
„O nás se to ví. Já nebudu říkat, že to tam není. Vždycky to tam bylo. Víceméně poslední tři, čtyři sezony to vypadalo úplně stejně. Vždycky je nám něco přislíbeno a zatím to pokaždé dodrželi. Jakmile skončí sezona nebo po Novém roce se to snaží výrazně dohnat. Já na to nemůžu říct ani půl slova. Samozřejmě nějaké peníze dluží, ale já zatím věřím, že sliby dodrží. Mají to nařízené i od ligy. Ve Slovanu je trochu jiná situace, tam už je to asi na hraně. Úplně bych ty dva kluby nesrovnával, u nás se to vždycky nějak dožene. Necháme se překvapit.“

Takže se do budoucna o peníze neobáváte?
„Já zatím ne, vůbec.“ (úsměv)

Vám osobně se v angažmá daří. Hrajete pravidelně, jste jeden z nejproduktivnějších obránců KHL. Z osobního hlediska musíte být spokojený.
„To je jedna věc. Kdyby se mi nedařilo, nebo jsem ze začátku neměl body, tak bych na tom byl psychicky asi jinak. Tím, že se mi podařil start, tak mám pořád v podvědomí, že to není úplně propadák. Takže i přes neúspěch toho týmu, tam pořád vnímám nějaké pozitivní věci. Vidím to třeba na klucích, kterým se nedaří ani bodově, u nich už je vidět trochu deprese a taková panika.“

Více o hokejové reprezentaci ZDE>>>

Francouz o rošádě českých hráčů v Čeljabinsku: Přišel jsem si jak ve Vyvolených
Video se připravuje ...

Jandač o omluvenkách: Příležitost dostanou jiní a možná to bude ještě lepší
Video se připravuje ...

Jordán: Poslední dva zápasy v Kazani jsem nehrál. Myslím si o tom svoje
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud