15. srpna 2018 • 11:57

Reprezentační nominaci do Přerova doplnili Pyrochta, Buchta a Forman

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránci Filip Pyrochta z Nashvillu, Lukáš Buchta z univerzitního týmu Nebraska-Omaha z NCAA a útočník Miroslav Forman doplnili nominaci české hokejové reprezentace na soustředění v Přerově. Na první akci nového trenéra Miloše Říhy naopak nakonec nebude zadák Jakub Galvas, který po dohodě s koučem týmu do 20 let Václavem Varaďou zamíří na turnaj do švédského Örnsköldsviku.



Nástupce Josefa Jandače bude s týmem pracovat v Přerově příští týden od pondělka do pátku. V nominaci je celkem 36 hráčů - 4 brankáři, 13 obránců a 19 útočníků.

Pyrochta je jedním ze sedmi hráčů v kádru, kteří mají kontrakt v NHL. Dosavadní hráč Liberce v květnu uzavřel jako nedraftovaný volný hráč dvouletou dvoucestnou smlouvu s Nashvillem.

V nacházející sezoně bude bojovat o premiéru v nejlepší lize světa stejně jako další čtveřice nominovaných - brankář Pavel Francouz s útočníkem Martinem Kautem v Coloradu a obránci Michal Moravčík s Davidem Skleničkou v Montrealu.

Dalšími dvěma zástupci z NHL jsou gólman Petr Mrázek a útočník Martin Nečas z Caroliny. Mrázek má bohaté zkušenosti z působení v Detroitu a Philadelphii, Nečas bude navazovat na zatím jediný start v NHL.

Pyrochta stejně jako Forman už za národní tým hrál, naopak třináctým nováčkem v nominaci je třiadvacetiletý Buchta. "Na Lukáše Buchtu máme dobré reference ze zámoří, doporučil ho zlínský trenér Martin Hamrlík a na kempu ho můžeme vyzkoušet," uvedl Říha v tiskové zprávě Českého svazu ledního hokeje.

Buchta je jedním z celkem devíti krajánků. Vedle sedmičky hráčů z NHL je dalším ještě bek Lukáš Klok ze Slovanu Bratislava z KHL. Stejně jako bek Vojtěch Budík z Pardubic a Nicolas Werbik ze Zlína zatím nemá na kontě ani jeden soutěžní zápas v žádné elitní lize mužů.

Říhův výběr se začne scházet v Přerově v neděli večer, ale s přípravou začne až v pondělí. Ve čtvrtek od 17:00 sehraje tým mezi sebou modelové utkání. První herní akce v sezoně čeká národní mužstvo až v listopadu, kdy se uskuteční turnaj Karjala. Do něj reprezentace vstoupí 8. listopadu doma proti Švédsku a zápasy s Finskem a Ruskem sehraje v Helsinkách.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud