6. září 2018 • 13:42

Slovensko představilo nové dresy! Hokejky se dostaly do státního znaku

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už i naši východní sousedé mají nové dresy. Podobně jako před pár měsící český národní tým i vedení slovenského hokeje odhalilo jejich novou podobu včetně upraveného loga. Symbol zdobí státní znak Slovenska, pod tradičním dvojkřížem se nacházejí místo trojvrší zdvižené hokejky. Na tiskové konferenci Slovenského svazu ledního hokeje představil nový úbor někdejší vynikající reprezentant Marián Hossa.  



Slováci se rozhodli odstartovat novou éru své hry ve zcela novém kabátu. Inspirováni předními světovými mužstvy a nedávno i sousedy z České republiky si vytvořili vlastní hokejové logo. Státní znaky (dvojramenný kříž a vrcholky Tater) si na dresech ponechali, trojvrší Tatra-Fatra-Matra je však viditelně vytvořené ze vztyčených hokejek znázorňujících vítězství.

„Udělali jsme krok dopředu a zmodernizovali vizáž reprezentace. Svaz již dlouhodobě pracuje na restartu slovenského hokeje. Rozbíháme projekty, které mají přiblížit hokej dětem. Rozšiřujeme hráčskou základnu, vzděláváme trenéry, obnovujeme infrastrukturu. Jednoduše pracujeme na nové éře slovenského hokeje a tímto logem ji chceme symbolizovat,“ řekl prezident SZLH Martin Kohút na tiskové konferenci.

Od nadcházející sezony bude hrát slovenská hokejová reprezentace v dresech s novým symbolem
Od nadcházející sezony bude hrát slovenská hokejová reprezentace v dresech s novým symbolem

Tímto symbolem chtějí pořadatelé mistrovství světa 2019 spojit hokej se sledge hokejem, ale i s hokejbalem, či florbalem. "Toto spojení chceme tímto logem symbolizovat. Dalším důvodem, proč jsme se rozhodli k tomuto kroku, je udělení ochranné známky. Dresy a oblečení s tímto logem tak budeme moct oficiálně prodávat jenom my, čímž získáme další finance pro rozvoj hokeje na Slovensku," vysvětlil Vladimír Janček, marketingový ředitel svazu.

Z nového hokejového symbolu byl příjemně překvapen Marián Hossa. Někdejší hvězda Chicaga při oficiálním představení moderní vzhled velice chválila. "Nové logo se mi opravdu líbí. Nejdřív jsem si neuměl představit, že bychom změnili znak na dresu, ale když jsem nové logo viděl, velice mě potěšilo. Je moderní a navíc vztyčené hokejky symbolizující vítězství jsou pozitivním odkazem," usmíval se vítěz tří Stanley Cupů.

Poprvé se slovenská reprezentace představí v nových trikotech na Německém poháru, který se koná v listopadu. 

Jak se líbí nové dresy hokejistům? Nečas a Rittich jsou nadšení
Video se připravuje ...

Od nadcházející sezony bude hrát slovenská hokejová reprezentace v dresech s novým symbolem
Od nadcházející sezony bude hrát slovenská hokejová reprezentace v dresech s novým symbolem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud