7. listopadu 2019 • 20:27

Rusko - Finsko 3:4. Seveřané slaví na úvod Karjaly, rozhodl Pesonen

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Finska vstoupili do domácího turnaje Karjala v Helsinkách výhrou nad Ruskem 4:3. Úřadující mistři světa slavili po zápase plném obratů díky vítězné brance Harriho Pesonena z 51. minuty, který stejně jako hostující obránce Rušan Rafikov skóroval v utkání dvakrát.



Rusové otevřeli skóre v šesté minutě, kdy Burdasov našel mezi kruhy Šaripzjanova a ten překonal gólmana Säteriho. V polovině utkání vyrovnal při vyloučení Blažijevského po Lehtonenově střele z dorážky Pesonen. Branka platila i po přezkoumání videa po trenérské výzvě ruského kouče Kudašova.

Ve 33. minutě fauloval Šaripzjanov Manninena, který z nařízeného trestného střílení otočil stav. Za 38 sekund sborná vyrovnala díky brance Rafikova, který pak ve 46. minutě v přesilové hře pěti proti třem i otočil stav. Finové přesně za dvě minuty vyrovnali při Makejevově trestu díky Aaltonenovi a po střele Puljujärviho rozhodl z dorážky Pesonen.

Góly

Domácí: 05:29. Šaripzjanov, 33:20. Rafikov, 45:21. Rafikov

Hosté: 30:18. Pesonen, 32:42. Manninen, 47:21. M. Aaltonen, 50:53. Pesonen

Sestavy

Domácí: Bočarov (Bobkov) – Šaripzjanov, Miščenko, Rafikov, Zub (A), Ar. Sergejev, Čerepanov, Ožiganov, Blažijevskij – Žafjarov, K. Semjonov, Šumakov – Burdasov (C), Švec-Rogovoj, Kuzmenko – Sošnikov, Kadějkin, Makejev – Okulov, P. Karnauchov, Slepyšev (A).

Hosté: Säteri (Olkinuora) – Lehtonen (A), Ohtamaa (A), Eronen, Pokka, Hietanen, Nikkilä, Vittasmäki, Vainio – Kuusela, Lammikko, Anttila (C) – Pesonen, Manninen, Puljujärvi – Haapala, M. Aaltonen, Hartikainen – Rajala, Tyrväinen, Ojamäki.

Rozhodčí

Harnebring, Nord – Elonen, Hägerström

Stadion

Hartwall Arena (Helsinky)

Návštěva

9 421 diváků

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud