4. listopadu 2020 • 19:25

Pešán se omluvil za Hrachovinu. Toho mrzí způsob, jak se vyjádřil

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace nesouhlasí s výroky Dominika Hrachoviny, který ve středu zpochybnil pandemii nového koronaviru. „Naše názory jsou diametrálně odlišné,“ uvedl nároďák v prohlášení. Kouč Filip Pešán se za brankáře omluvil, vše bude řešit interně. Sám Hrachovina si své názory nechává, nicméně ho prý mrzí způsob, jakým se vyjádřil.



„Česká hokejová reprezentace se distancuje od dnešního výroku brankáře Dominika Hrachoviny. Respektujeme právo každého člověka na svobodu projevu, v tomto případě však s jeho výroky zásadně nesouhlasíme a naše názory jsou diametrálně odlišné. Uvědomujeme si rizika a vážnost současně situace ohledně pandemie, stejně tak plně respektujeme a podporujeme kroky, které mají šíření nákazy zabránit,“ uklidňuje situaci Český hokej.

„S názorem Dominika Hrachoviny jednoznačně nesouhlasíme. Hokejová reprezentace i mnoho klubů realizovaly řadu aktivit na pomoc v boji s koronavirem, či na podporu těch, jež mu v první linii vzdorují (výroba roušek, ochranných štítů, rozvážení obědů, či darování krevní plazmy). Celá záležitost bude vyřešena interně," upozornil trenér a šéftrenér svazu Filip Pešán.

„Za celý tým se tímto všem omlouvám, zvláště těm, kterých se jeho vyjádření dotkla,“ dodal kouč.

Ke svému výroku, že pandemie nového koronaviru je „vymyšlené divadlo“, se vrátil i sám Hrachovina. „Mam své názory,“ řekl s tím, že měl lépe volit slova. „Mrzí mne způsob, jakým jsem je vyjádřil, zejména ve chvíli, kdy se všichni soustředíme na to, abychom turnaj vyhráli,“ dodal 26letý brankář s někdy kontroverzními názory.

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud