12. května 2021 • 19:05

Švédsko - Rusko 4:6. Sborná ovládla přestřelku, vyhrála desátý zápas!

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruští hokejisté porazili na úvod Českých her v Praze Švédsko 6:4 a vyhráli i desátý zápas v tomto ročníku Euro Hockey Tour. Tři body za dvě branky a jednu asistenci si za vítěze připsal Vladislav Kameněv, dvakrát skóroval také Anton Burdasov. Švédy čeká ve čtvrtek ve druhém utkání v O2 areně od 20:00 souboj s českou reprezentací, sborná o čtyři hodiny dříve nastoupí proti Finsku.



Rusové všechny tři dosavadní souboje se Švédy v sezoně rozhodli až v nastavení, tentokrát se dočkali plného bodového zisku. Prohrávali sice od 9. minuty, kdy pokus Pära Lindholma tečoval Oscar Lindberg, ale v čase 13:54 vyrovnal při hře čtyř proti čtyřem Igor Ožiganov. Šikovně se zbavil Jonathana Pudase a bekhendem překonal Adama Reideborna.

Po 89 sekundách druhé třetiny po chybě Nilse Lundkvita na útočné modré čáře otočil stav z úniku Burdasov. Za 88 vteřin se v přesilové hře při vyloučení Markuse Ljungha trefil z levého kruhu střelou přes obránce Emil Galimov. Ve 32. minutě se dostali Švédové na kontakt, když přečíslení tří na jednoho po přihrávce Jonatana Berggrena proměnil Jesper Frödén.

Ještě v závěru druhé části ale v další přesilové hře vrátil sborné dvoubrankový náskok střelou z pravého kruhu Burdasov. V 47. minutě upravil už na 5:2 po individuální akci bekhendovým pokusem Kameněv.

Švédové se rychle vrátili do hry. Za 64 sekund se prosadil z dorážky Filip Hallander a za dalších 32 vteřin překonal Alexandra Samonova Pudas. Při power play Švédů ale v čase 59:41 pečetil ruské vítězství do prázdné branky Kameněv.

Góly

Domácí: 08:11. O. Lindberg, 31:31. Frödén, 47:29. Hållander, 48:01. Pudas

Hosté: 13:54. Ožiganov, 21:29. Burdasov, 22:57. E. Galimov, 37:15. Burdasov, 46:25. Kameněv, 59:41. Kameněv

Sestavy

Domácí: Reideborn (Ersson) – Lööv (A), Dahlbeck (C), Pudas, Pilut, Lundkvist, Sellgren – M. Kempe (A), Rasmussen, Hållander – Friberg, P. Lindholm, O. Lindberg – Berggren, Wingerli, Frödén – Wedin, Ljungh, Larsson.

Hosté: Samonov (Bočarov) – J. Jakovlev (C), Chafizullin, Dronov, Ožiganov, Rafikov, A. Marčenko, Naumenkov – Slepyšev (A), Šalunov, Okulov – Podkolzin, Kraskovskij, Burdasov (A) – Safonov, Zernov, E. Galimov – Švec-Rogovoj, Kameněv, Timkin – Voronkov.

Rozhodčí

Pešina, Šindel – Lhotský, Svoboda (CZE)

Stadion

O2 Aréna, Praha

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud