26. srpna 2022 • 21:28

Maďarsko - Česko 1:7. Klidná výhra na úvod MS. Šapovalivová dala dva góly!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poklidný triumf na úvod. České hokejistky vstoupily do mistrovství světa v Dánsku vítězstvím 7:1 nad Maďarskem. Výběr trenérky Carly MacLeodové měl proti Maďarkám takřka po celý zápas značnou převahu (45:7 na střely). Skvělou premiéru na seniorském turnaji má za sebou útočnice Adéla Šapovalivová. Šestnáctiletá sestra juniorského reprezentanta Matyáše Šapovaliva vstřelila dva góly. Další zápas hrají české reprezentantky už v sobotu od 19:30 proti domácím Dánkám.



„Měla jsem nějaké šance už v přípravném utkání před šampionátem proti Němkám a cítím se na ledě vážně dobře. Góly jsem dala zásluhou spoluhráček, které mi tam vytvořily prostor. Ty šance vznikly díky nim,“ uvedla Šapovalivová pro web turnaje.

Češkám se proti Maďarkám, které ve čtvrtek zaskočily Němky a zvítězily 4:2, povedl vynikající nástup. První třetinu vyhrály na střely mezi tyčky jasně 15:2 a svou převahu promítly i do skóre. Už po 62 sekundách se prosadila Klára Hymlárová, o 79 sekund později zvýšila Daniela Pejšová.

Ve druhé části přidala další zásah při hře ve čtyřech na obou stranách Tereza Radová, nedlouho po ní dala při přesilovce svou první branku Šapovalivová. Brankářka Klára Peslarová, na kterou Maďarky vyslaly za celý duel pouze sedm přesných střel, inkasovala v oslabení z hole Alexandry Huszakové.

Třetímu dějství znovu dominovaly Češky (na střely 20:2) a přidaly ještě další tři branky zásluhou Natálie Mlýnkové, Šapovalivové a Agáty Sarnovské.

„Na konci zápasu se vždy najde pár věcí, s nimiž nejste spokojení, ale na těch je třeba každý den pracovat a dál se zlepšovat. O tom jsme také s hráčkami po utkání v šatně hovořily,“ řekla MacLeodová.

„Odvedly jsme (před turnajem) spoustu práce. Je skvělé pak prožít takovýhle zápas. Myslím, že jsme si výhru zcela zasloužily, ale musely jsme pro ni tvrdě pracovat. Maďarky byly těžkým soupeřem. Ale zvládly jsme to, je to za námi a jdeme na dalšího soupeře. Právě tak to musíme mít v hlavě nastavené,“ dodala MacLeodová.

Dalšími soupeřkami českého týmu budou v sobotu od 19:30 Dánky, které ve čtvrtek podlehly v úvodním utkání ve skupině Švédkám 2:5.

Góly

Domácí: 35:18. Huszaková

Hosté: 01:02. Hymlárová, 02:21. Pejšová, 29:59. Radová, 33:08. Šapovalivová, 44:29. Mlýnková, 47:35. Šapovalivová, 57:36. Přibylová

Sestavy

Domácí: A. Nemethová (Reveszová) – Bakerová, Kneeová (A), Kiss-Simonová, Mayerová, B. Nemethová, Odnogaová, Mártonová – Gasparicsová (C), Seregelyová, Kreiszová – Huszaková, Metzlerová, Jokai-Szilagyiová – Williamsová, Dabasiová (A), Pazmandiová – Horvath, Stroblová, Ronaiová – Szamosfalviová.

Hosté: Peslarová (Škodová) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Horálková, Trnková, Radová – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová (A), Hymlárová, Pejzlová – Mills (C), Přibylová, Neubauerová – Erbanová, Sarnovská, Pátková.

Rozhodčí

Tijana Haack (GER), Samantha Hiller (USA) – Marine Dinant (BEL), Linnea Sainio (FIN)

Stadion

Frederikshavn Iscenter Nord

Návštěva

250 diváků

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud