5. září 2022 • 20:04

Ovace a šampaňské. Návrat Češek z MS: Z oslav videa, co nejdou publikovat

Autor: ČTK, isport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Česka se vrátila část týmu ženské reprezentace, jež na mistrovství světa v Dánsku vybojovala historický bronz. Hokejistky se na letišti v Praze-Ruzyni dočkaly velkých ovací z řad rodinných příslušníků i několika fanoušků, od sponzora reprezentace převzaly velký dárkový box a od zástupců letiště dort s fotografií celého týmu a velkou kytici. Zástupci týmu věří, že první cenný kov z velké akce nebude do budoucna ojedinělý.



Po přijetí a předání darů hokejistky s medailemi na krku zapózovaly fotografům a s chutí také otevřely šampaňské, které dostaly. Hlavní část oslav však už měly za sebou.

„Bylo to dlouhé, ale moc krásné. Nemám hlasivky, ráno jsme některé nemohly mluvit vůbec, ale bylo to vážně dobré, něco neuvěřitelného,“ řekla v rozhovoru s novináři obránkyně Dominika Lásková.

„Celý ten včerejšek, to bylo něco úžasného. Ale už když se podívám zpátky na ten přípravný kemp v Česku. Bylo to všechno hodně dlouhé, ale my jsme to naprosto výborně vyladily a nakonec přivezly bronz,“ radovala se bývalá úspěšná rychlobruslařka a nyní útočnice Karolína Erbanová, jež byla na první velké akci v hokejové kariéře.

„Když za to dobří hráči umí vzít na ledě, tak to umí rozjet pořádně i mimo led,“ smál se při dotazu na průběh oslav asistent trenérky a bývalý útočník Dušan Andrašovský.

České hokejistky oslavovaly bronz i po příletu do Prahy
České hokejistky oslavovaly bronz i po příletu do Prahy

„Bylo to vážně úžasné a já si to moc užíval. Máme z toho spoustu videí, které se snad radši nebudou nikde publikovat. Někteří z nás ani nespali, bylo to vážně moc příjemné. Velká spokojenost, hrdost a nadšení,“ řekl Andrašovský.

„Já ale věřil už den dopředu, že to v nedělním utkání dobře dopadne. Tipoval jsem 5:1, nakonec to skončilo 4:2, ale já byl od začátku úplně v pohodě. Věřil jsem, že když dokážeme hrát, co hrály holky ve skupině a ve čtvrtfinále - nebo se tomu alespoň přiblížíme - budeme se Švýcarkami schopní v klidu vyhrát,“ prohlásil Andrašovský.

„Byl bych jen rád, kdyby tenhle bronz český ženský hokej po všech stránkách pořádně nakopl. Ten zájem diváků u televize byl ohromně povzbuzující,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud