22. června 2023 • 17:29

Lhář Hadamczik? Svaz reaguje: Lhal agent! Obě strany šermují právníky

Autor: ok, zej
Vstoupit do diskuse
16
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo čekal aspoň jeden den klid zbraní, spletl se. Ze svazových hradeb přilétl další šrapnel, kterým tentokrát opětovali palbu. Bod sporu? Prezidentu Aloisi Hadamczikovi vadí výroky agenta Jiřího Hamala, zástupce kouče Kariho Jalonena, v textu webu iSport.cz. Podle Hamala měl Hadamczik lhát o tom, že se na nedávné schůzi VV Jalonen sám zřekl finského asistenta Fredrika Norreny. Dle svazového bosse to není pravda. Do tiskové zprávy přiložil přesný přepis Jalonenových vět. Předmětem sporu je Hadamczikova interpretace...



O co vlastně jde? Alois Hadamczik po zmiňovaném jednání výkonného výboru 8. června uvedl: „Co můžu prozradit, že Kari Jalonen řekl, že kolegu z Finska k sobě nechce. Jako finský trenér tu bude sám. Fredrik Norrena končí.“

Trenérův agent pak s odstupem času pro iSport.cz reagoval, že Jalonena tahle Hadamczikova slova mrzí. „Můžu přiznat, že se stále vzpamatovává ze lživé informace, kterou prezentoval prezident Hadamczik o tom, že si Kari nepřál finského asistenta Norrenu. Objevilo se to i ve finských médiích a osobně se ho to velmi dotklo. Nemohl pochopit, jak je možné, že Hadamczik takhle veřejně lhal,“ řekl Jiří Hamal.

Ve čtvrtek odpoledne přišla ze svazu zpráva s ostrou reakcí. „Vedení Českého hokeje se tímto důrazně ohrazuje proti uvedeným a všem souvisejícím mediálním výrokům. Odmítáme, že by prezident Hadamczik, či kdokoli z vedení Českého hokeje poskytoval nepravdivé či dokonce lživé informace ze zasedání výkonného výboru konaného dne 8. června 2023,“ stojí v tiskové zprávě.

Na zasedání bylo údajně přítomno deset členů výkonného výboru, předseda dozorčí rady, zapisovatelka, generální sekretář, překladatel a sám Kari Jalonen. Přítomné osoby mohou podle svazu potvrdit, že Jalonen prohlásil, že finského asistenta již nebude potřebovat.

„Ze všech zasedání výkonného výboru je navíc vždy pořizován zvukový záznam a zápis. Lze tak jednoznačně prokázat, že z úst Kariho Jalonena zaznělo na téma Fredrika Norreny následující: „Mám ve smlouvě uvedeno, že s sebou budu mít jednoho Fina. Už ho ale nepotřebuji mít. Potřeboval jsem ho k sobě především na první sezónu, když jsem přišel po olympiádě. Chtěl jsem k sobě někoho mít. Pro příští sezónu už je nás ale v realizačním týmu dostatek, Fina už nepotřebuji,“ řekl prý Kari Jalonen.

Web iSport.cz požádal tiskové a PR oddělení svazu o poskytnutí audio nahrávky inkriminované pasáže. Do publikace tohoto článku, však odpověď nepřišla.

Podle zdrojů iSportu došlo k chybné interpretaci. Hadamczik uvedl, že Jalonen finského asistenta (Norrenu) nechce. Ovšem sám finský trenér mluvil o tom, že už ho nepotřebuje... Což je v celkovém vyznění rozdíl. Protože ve finských médiích to bylo následně po Hadamczikově interpretaci podané tak, že Fin vlastně vyhodil svého krajana.

Tomu (Norrenovi) přitom skončila smlouva, měl ji pouze na rok.

Sám Hamal se k tomu teď nechce víc vyjadřovat. Na dotaz iSportu uvedl: "Nebudu to teď už dál jakkoliv komentovat. Ale navrhnu klientovi, ať taky zváží právní kroky." Klientem se rozumí Jalonen, kterého v Česku zastupuje.

Svazu dále vadí dřívější tvrzení Hamala o tom, že měl mít podle smlouvy Jalonen dohodnuté právo na jednoho finského asistenta u českého národního týmu. Ani tohle nemá být pravda. „Je třeba připomenout, že ve smlouvě Kariho Jalonena není o finském asistentovi ani zmínka, a ani ve zprávě trenérského týmu pro MS 2024 finský asistent nefiguruje. Kari Jalonen si tedy vybral tým, ve kterém finský asistent není. Na pováženou jsou tak spíše především prohlášení trenéra hokejové reprezentace, respektive jeho agenta.“

Svaz se dokonce plánuje bránit právní cestou. „Zahájili jsme právní kroky, kterými budeme bránit dobré jméno Českého hokeje a jeho prezidenta, jež se stali terčem bezprecedentní veřejné pomluvy.  Ve svém nekompromisním počínání, které má za cíl očistit Český hokej, bude současné vedení pokračovat,“ stojí v závěru zaslaného prohlášení.

Šéf českého hokeje Alois Hadamczik
Šéf českého hokeje Alois Hadamczik

Vstoupit do diskuse
16

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud