Zdeněk Janda
21. června 2023 • 11:29

Jalonen je ve Finsku a čeká na verdikt. Stále ho mrzí lež ohledně krajana

Vstoupit do diskuse
11
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho jméno je teď v Česku skloňované nejvíc ze všech. Kari Jalonen. A jak na všechno reaguje sám finský kouč, jenž se ocitl ve vážném ohrožení a jehož setrvání na střídačce už je (téměř) nereálné? „Aktuálně je ve Finsku a čeká na oficiální rozhodnutí,“ říká jeho agent Jiří Hamal, který je s ním v pravidelném kontaktu. Sám Jalonen situaci nechce víc komentovat.



Finský expert s českým týmem před rokem získal bronz a letos přivezl neslavné osmé místo. Což je nejhorší v historii.

Do svojí rodné země odletěl poté, co osmého června předstoupil před členy výkonného výboru a měl zhodnotit nevydařený šampionát. S jeho prezentací ovšem hokejová vláda nebyla spokojená, stejně jako s tím, jak s generálním manažerem Martinem Havlátem nachystali požadovanou analýzu koncepce pro další šampionát.

„Tato zpráva nikoho z výkonného výboru neuspokojila. Na to konto jsem od VV dostal zadání, abych připravil složení nového realizačního týmu, který následně musí výkonný výbor přesvědčit, že je lepší než stávající. Poté dojde k hlasování,“ uvedl v úterý svazový šéf Alois Hadamczik.

Roli ovšem mohlo sehrát i to, že Jalonen dopředu od Hadamczika cítil nedůvěru, takže dokument nebyl příliš obsáhlý. Víc se k tomu trenér nechce vyjadřovat a čeká na verdikt.

„Ale můžu přiznat, že se stále vzpamatovává ze lživé informace, kterou prezentoval prezident Hadamczik o tom, že si Kari nepřál finského asistenta Norrenu. Objevilo se to i ve finských médiích a osobně se ho to velmi dotklo. Nemohl pochopit, jak je možné, že Hadamczik takhle veřejně lhal,“ řekl pro web iSport.cz jeho zástupce Hamal.

Svazový boss po zmiňovaném jednání výkonného výboru uvedl: „Co můžu prozradit, že Kari Jalonen řekl, že kolegu z Finska k sobě nechce. Jako finský trenér tu bude sám. Fredrik Norrena končí.“

Vzájemné vztahy tedy ještě víc ochladly. I tak je ale Jalonen připravený dodržet svoji smlouvu, která mu vyprší až po šampionátu v Praze za rok. Ovšem to už s největší pravděpodobností bude na střídačce stát někdo jiný.

V zákulisí se skloňuje především osoba Radima Rulíka. Konkrétní jména ale nechce Hadamczik komentovat.

Vstoupit do diskuse
11

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud