20. června 2023 • 19:21

Jágr reagoval na Voráčka i fanoušky. Potvrdil výši Jalonenova odstupného

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
31
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reagovat na současné dění či kritiku nemá takřka vůbec ve zvyku, nyní se ale pořádně rozjel. Jaromír Jágr se na sociálních sítích zastal šéfa českého hokeje Aloise Hadamczika a výkonného výboru, jehož je členem, zatímco stále není vyřešená budoucnost kouče Kariho Jalonena u hokejové reprezentace. Spouštěčem byla evidentně kritická reakce Jakuba Voráčka, kterému bývalý reprezentační parťák z Kladna začal vykat. Následně se pustil i do diskuze s fanoušky, v jejímž průběhu mimochodem potvrdil zjištění deníku Sport o výši odstupného finského trenéra.



Bývalý reprezentační kapitán ani zdaleka není sám, kdo nelibě nese současný postup. „Ty krávo to je komedie,“ napsal Jakub Voráček v pondělí na twitter poté, co vyšlo najevo, že výkonný výbor svazu českého hokeje ani při druhé schůzi nerozhodl o osudu Kariho Jalonena u národního týmu. Prezident českého hokeje pro změnu později tweetoval, že „od neúspěšného MS má za sebe jasno“. Zkušený útočník následně svoji reakci na sociální síti vysvětlil i v rozhovoru pro web iSport.cz.

„Není přece tak složitý říct Karimu: Díky, ale končíš, ne? Proč ty zbytečný věci okolo? Nechápu na tom víc věcí. Nerozumím tomu, jak může trenér dopředu dělat analýzu šampionátu, který bude za jedenáct měsíců,“ řekl Voráček. S jeho názorem na práci Aloise Hadamczika a výkonného výboru souhlasila řada lidí, ale našli se i kritici, mezi kterými byl také Jaromír Jágr . „Protože pane Voráček, než uděláte krok B, buďte si na 100% jistý, že je lepší než krok A,“ reagoval kladenský boss pod příspěvkem Sportu s nepochopením, proč se všechno hází na jednoho člověka.

S vyjádřením k postupu výkonného výboru tím ale nekončil. Vyjma vykání z Kladna dobře známému bývalému spoluhráči, se kterým v reprezentačním dresu získal zlato i bronz z mistrovství světa, překvapil komentářem, jímž v podstatě potvrdil Jalonenovo odstupné. Podle informací Sportu se pohybuje kolem šesti milionů korun. „Nemyslím si, že někdo řeší 6 mega, když se platilo 20 mega za síň slávy každý rok. Peníze dostane, i kdyby netrénoval, tak zní smlouva,“ komentoval Jágr.

A jednapadesátiletý matador pokračoval dál. Na svém facebooku napsal dlouhý komentář, ve kterém se zastává Hadamczika i výkonného výboru, jehož je členem. Kritici podle Jágra nemají zdaleka všechny dostatečné informace k tomu, aby vedení českého hokeje kritizovali.

Uživatelům sociální sítě se také snažil vysvětlit, proč se rozhodování o kouči pro domácí světový šampionát v roce 2024 tak vleče. Chtějí udělat pro nejdůležitější událost co nejlepší rozhodnutí, které nemohou „ušít horkou jehlou“. „Tohle zbrklé střílení slepejma nikomu nepomáhá,“ zakončil Jágr příspěvek ještě s narážkou na Voráčka. Proč kladenskému rodákovi začal vykat? „Začal jsem lidem vykat, úcta a respekt,“ odůvodnil dvojnásobný mistr světa.  

Kritiky ale nezahnal a pod Jágrovým příspěvkem se rozjela dlouhá diskuze s fanoušky, ve které opět až nečekaně často reagoval. Komentáře se stočily i k  Davidu Pastrňákovi , který se na začátku června zastal Jalonena se slovy, že bez finského kouče by Češi před rokem nezískali bronz. „Dámy a pánové, kdybychom věděli, že do Prahy přijede Pasta, tak nikdo nic neřeší. Vzpomeňte si na minulý rok, Hra před příjezdem Pasty a hra po příjezdu Pasty. On je rozdílovej!“ napsal Jágr.

Jeden z jedenácti členů výkonného výboru mimo jiné prozradil, jak hlasoval, když se rozhodovalo o rozšiřování juniorské extraligy. Jágr byl pro rozšíření ze 14 týmů na 16. Uvedl pět důvodů, proč souhlasil. „1. Rozlosování. Budou dvě skupiny. Česká a moravská. Méně cestování, menší absence ve škole, menší únava z cestování. A bude více zápasů. 2. Každý tým má možnost zařadit starší hráče. Bude lepší úroveň. 3. Bude se hrát o 16 zápasů více než loni. 4. Nemyslím si, že rozdíl mezi 14. a 16. týmem je velký, spíš žádný. 5. Ale já vidím problém jinde, a to je kvalita tréninku a trenérů.“

Vstoupit do diskuse
31

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud