Pavel Ryšavý
11. listopadu 2023 • 14:36

Kalous po konci v Boleslavi u repre: Mrzí mě to, přepnout nebyl problém

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčí bezpečně proměňuje penaltu, 1:0 pro Letenské!
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Před týdnem Jiří Kalous slyšel, že jeho práce v Mladé Boleslavi skončila. Poslední tým extraligy vyměnil trenéra, místo něj si plácl s Richardem Králem. Dnes už bývalý kouč musel hlavu rychle přehodit, nehrabat se v důvodech, ale přepnout myšlení na reprezentační akci. „Co se týká hokejových věcí, těžké to nebylo. Do módu u reprezentace musíte přepnout okamžitě,“ řekl Kalous před sobotním zápasem s Finskem.



Mladou Boleslav současný reprezentační kouč převzal v minulé sezoně. Martin Ševc přes léto tým překopal, přivedl hráče ze Skandinávie, jen to do sebe kromě přesilovek zatím nezapadlo. „Soustředím se na práci, kterou máme tady. Ale ten konec v Boleslavi mě samozřejmě hodně mrzí,“ nechtěl se v problémech nejhoršího celku extraligy příliš pitvat Kalous.

Místo něj zkusí tým zvednout Richard Král, který přišel od pardubického béčka. Za necelé čtyři sezony se jako hráč stal v klubu velmi uznávanou personou. „Nechci se bavit o Boleslavi, teď jsme na reprezentaci,“ odmítl ve Finsku asistent Radima Rulíka řešit pálivé téma. „Řeknu jen, že mě to vážně dost mrzí. Věřil jsem, že to takový konec mít nebude,“ dodal jen.

Takže tedy národní tým a druhý zápas proti Finsku? „Nemění se nic, chceme dál hodně forčekovat, bruslit,“ zmínil Kalous, že stejně, jak parta vyběhla se Švédy, zkusí zatlačit i na dalšího soupeře. „Ukážeme si nějaké prvky z finské hry. Mají nepříjemný forčeking a výborný vstup do pásma, na to se musíme chystat, i na jejich výbornou defenzivu,“ přidal Rulíkův asistent.

Do branky by se měl znovu postavit Jakub Málek, změní se kapitán, protože Michael Špaček si odpočine na tribuně. „Měli jsme z prvního zápasu hodně příjemné pocity, jak kluci reagovali na systémové pokyny a skvěle všechno plnili. Úžasný zápas, navíc všechno okořenily góly, což není zase tak časté. Velkou radost jsme z toho měli,“ doufá Kalous, že si všichni užijí repete.

Góly

Domácí: 13:34. Huuhtanen, 25:10. Suomela, 27:15. Erholtz

Hosté: 03:55. Voženílek, 10:42. Stránský, 12:45. Voženílek, 36:34. Tomášek, 37:38. Stránský, 51:03. Tomášek, 54:43. Lenc

Sestavy

Domácí: Taponen (Heljanko) – Saarijärvi, Riikola (A), Niku, Friman, Laaksonen, Leskinen, Je. Mattila, Vittasmäki – Repo, Suomela (A), Oksanen – Turkulainen, Borgström, Vesalainen – Huuhtanen, Björninen (C), Koivunen – Erholtz, Ju. Mattila, Jääskä.

Hosté: Málek (Pavlát) – Dvořák, Košťálek, Ticháček, Knot, Pyrochta, Zámorský (A), Galvas, Jandus – Kovařčík, Sedlák (C), Stránský – Voženílek (A), Jašek, Flek – Lenc, Tomášek, Kousal – Kubík, Filippi, Ordoš – Kodýtek.

Rozhodčí

Holm, Hürlimann – Fuchs, Lundgren

Stadion

Tampere, Tampere Areena

Návštěva

11159 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud