4. dubna 2019 • 19:23

SESTŘIH: Třinec – Plzeň 2:3. Indiáni i podruhé vyloupili Oceláře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince nezvládli ani druhý domácí duel v semifinále play off extraligy. Oceláři podlehli Plzni 2:3 a Západočeši vedou v sérii 2:0 na zápasy. Autorem vítězného gólu byl ve 47. minutě Miroslav Indrák, dvě asistence si připsal Jan Kovář. Plzeň vyhrála na ledě Ocelářú i čtvrtý zápas v sezoně a třetí duel série bude hostit v neděli doma.



Třinec ve druhém utkání sáhl k drobným změnám v sestavě; útočník Dravecký se při dlouhodobější absenci beků Krajíčka a Gernáta vrátil k alternaci v obraně, ale události znovu rychle nabíraly středeční spád.

S chutí hrající Plzeň bez milosti trestala každou chybu a pobídku k přečíslení. Během krátké přesilovky v deváté minutě Kovář naservíroval jako na zlatém podnosu puk před bránu Gulašovi, který pouze správně nastavil hůl.

Plzeňští byli v ofenzivě znovu velmi nebezpeční, výborně bruslili a jednoduchou hrou ve svém pásmu nepouštěli Třinec do souvislého tlaku. Až v 15. minutě Adamský vypíchl puk v oslabení, ale ze sólového nájezdu bekhendem Frodla nepřekonal a nepovedlo se to ani dorážejícímu Vránovi.

SESTŘIH: Třinec - Plzeň 2:3. Indiáni si vezou ze Slezska dvě výhry
Video se připravuje ...

A 64 sekund před koncem první třetiny přišla další plzeňská sprcha - hosté opět v početní výhodě rozebrali třineckou obranu a Kindl měl podobně jako Gulaš po perfektním pasu Němce snadný úkol zacílit odkrytou branku.

Hosté i ve druhé části aktivním výkonem drásali třinecké nervy a nedotáhli několik situací, které mohly přinést i třígólový náskok. V 32. minutě se ale Indiáni nechali unést ofenzivou i ve vlastním oslabení a Oceláři otevřenou obranu okamžitě využili. Michal Kovařčík milimetrově přesným švihem zavěsil do horního růžku.

Po vyrovnání Třinec sahal v úvodu třetí části - v přesilovce ale puk před prázdnou bránou netrefil Cienciala. A sotva se hosté vrátili do pěti, podnikli rychlý výpad, který dorážkou z úhlu pod horní tyč dokončil Indrák.

Domácí v 51. minutě vrátil do hry pohotovým příklepem Růžička, jehož trefu mohl vzápětí znegovat Gulaš, ale sám před Hrubcem zaváhal. Výborně bruslící hosté ale v závěru takřka nic víc soupeři nedovolili. I když Třinec necelé dvě minuty před koncem sáhl k power play, žádnou šanci si nevytvořil a naopak hosté několikrát minuli prázdnou klec.

Góly

Domácí: 31:16. M. Kovařčík, 50:23. Martin Růžička

Hosté: 08:49. Gulaš, 18:56. D. Kindl, 46:31. Indrák

Sestavy

Domácí: Hrubec (Kantor) – M. Doudera, Roth, Galvinš, D. Musil, Dravecký (A), Matyáš, M. Adámek – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Chmielewski, Werek, Hrňa – Adamský (C), Polanský, Novotný – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Hosté: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Pulpán, Čerešňák, Allen, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – Kantner, Nedorost, D. Kindl – Straka, Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Pešina, Pražák – Hynek, Zíka

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

5 091 diváků

Klíčové momenty zápasu:

Třinec - Plzeň: Růžička propálil Frodla a dostal domácí na dostřel jednoho gólu, 2:3
Video se připravuje ...

Třinec - Plzeň: Puk se odrazil k Indrákovi a ten se nemýlil, 1:3
Video se připravuje ...

Třinec - Plzeň: Domácí odpověděli, Kovařčík trefil v přesilovce růžek branky, 1:2
Video se připravuje ...

Třinec - Plzeň: Opět kombinace až do prázdné brány, puk dorazil Kindl, 0:2
Video se připravuje ...

Třinec - Plzeň: Frodl krásným zákrokem vychytal nájezd Adamského
Video se připravuje ...

Třinec - Plzeň: I ve druhém utkání otevřela skóre dvojice Kovář a Gulaš, 0:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH 1. zápasu:

SESTŘIH: Třinec - Plzeň 1:4. Škoda má první výhru, řádili Kovář s Gulašem
Video se připravuje ...

Preview před semifinále play off: Podle deníku Sport Třinec vyřadí Plzeň
Video se připravuje ...

EXTRALIGOVÝ INSIDER před semifinále: Urve maximálně vyhecovaná Kometa třetí titul v řadě?
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud