12. března 2010 • 21:08

Slavia odvrátila konec sezony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Slavie zvítězili ve čtvrtém utkání série předkola play off extraligy na ledě Litvínova 5:3 a vyrovnali stav v sérii hrané na tři vítězství na 2:2 na zápasy. Pražané vedli před polovinou zápasu již 3:0. O postupujícím do čtvrtfinále se definitivně rozhodne v neděli, kdy se od 18:10 hraje v Praze pátý zápas.



Hned v úvodním střídání pláchl hostující obraně Viktor Hübl, tváří v tvář brankáři Slipčenkovi však úspěšně zakončit nedokázal. V polovině páté minuty naopak udeřilo na druhé straně a šlo o pověstný blesk z čistého nebe, byť při první přesilovce Pražanů. Kadlec zavezl puk do útočné třetiny, kde ho předal Kůrkovi a jeho propagační nahození skončilo k údivu všech přítomných za zády gólmana Jaroslava Hübla, jehož lapačka máchla do prázdna.

První gól? Moje chyba, přiznal Hübl >>

Litvínov se pokusil zachránit i Šlégr >>

Severočeši hráli v první části hned čtyřikrát v oslabení a dvakrát dokonce ve třech proti pěti, což domácí diváci doprovodili sprškou odpadků mířících na rozhodčí. Slávisté však obě dvojnásobné početní výhody v krátkém rozmezí v délce 52 a 32 vteřin využít nedokázali. A protože v 13. minutě přeskočil v důležité chvíli puk hůl Dragounovi, stav se do první přestávky nezměnil.

Vladimír Růžička na střídačceFoto Jaroslav Legner (Sport)


Také do druhé třetiny vstoupila lépe Slavia a vynutila si další přesilovku. Nejprve sice ještě vychytal brankář Hübl šanci Havla, který si těsně před ním zpracoval kotouč ze vzduchu rukavicí, ale jen pár vteřin poté lovil puk ze sítě po ráně Kadlece, kterou dokázal tečovat Jelínek.

Takřka okamžitě mohl kontrovat Jenáček, jenže sám před Slipčenkovou brankou vysoko přestřelil. Místo snížení přišel v 29. minutě třetí direkt od Campbella, který zůstal zcela nepokrytý mezi kruhy. Zdálo se být takřka rozhodnuto, další šance měli navíc Růžička a díky nebezpečné teči Kůrka, ale Hübl v obou případech uchránil svou branku od pohromy.

Do sestavy Litvínova poté naskočil i hrající asistent Šlégr a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Po obléhání hostující branky dostal v 32. minutě přece jen puk za čáru Punčochář. Před koncem druhého dějství měl výhodu 53 sekund přesilovky pět na tři také Litvínov, byla však rozdělena přestávkou.

Z početní výhody přesto dokázali Severočeši něco vytěžit. Pouhé čtyři vteřiny po návratu prvního z hříšníků Žižky na led se k bližší tyči trefil parádně Lukeš a snížil na rozdíl jediné branky. Uplynula však jen minuta a půl a Vondrka přidal jednoruč se štěstím čtvrtý gól.

Litvínovští si však přichystali opět rychlou odpověď a za necelou minutu a půl opět snížil Reichel. Bláznivou čtyřminutovku uzavřel za dalších 76 vteřin hostující Havel, který využil přesnou kombinaci v přesilovce a snadno zamířil do odkryté branky.

Poté měl ještě dvě obrovské šance na pojistku červenobílých Červenka, ani jednou však neuspěl. Litvínov se i přes obrovskou snahu již do větší šance nedostal. Až se závěrečnou sirénou dostal puk do branky Reichel, ale podle rozhodnutí sudích se tak stalo až těsně po vypršení hrací doby.

Vašíček utrpěl tržnou ránu na hlavě
Vašíček utrpěl tržnou ránu na hlavě


Benzina Litvínov - Slavia Praha 3:5
(0:1, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 32. Punčochář (Švarný, Lukeš), 41. Lukeš (Švarný, Reichel), 44. Reichel (Jánský) - 5. Kůrka (Kadlec, Vašíček), 25. P. Jelínek (Kadlec, Červenka), 29. Campbell (Holec, T. Svoboda), 43. Vondrka (Červenka, Žižka), 45. Havel (Vašíček, Kadlec).
Rozhodčí: Hribik, Šír - Čech, Bryška.
Vyloučení: 11:4, navíc Vopat 10 min., Švarný (oba Litvínov) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:3.
Diváci: 5883. Stav série: 2:2.

Litvínov: J. Hübl - Punčochář, Kubát, J. Gula, Černošek, Kousalík, Švarný, od 30. navíc Šlégr - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Majdan, Reichel, Lukeš - Trávníček, Vopat, Dragoun - Jánský, Gerhát, Bojer.

Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, od 41. navíc Jebavý - Kůrka, Červenka, Vondrka - Endál, P. Jelínek, M. Čermák - Havel, V. Růžička ml., Sklenář - T. Svoboda, Holec, Doležal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud