25. března 2011 • 22:35

Musíme je řezat, věří slávistický hrdina Roth

Autor: Martin J. Křížek
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi psy obranáře, na ledě bývá vždy nejblíže vlastnímu brankáři. Ve třetím semifinálovém zápase hokejového play off se ovšem Vladimír Roth změnil ve třineckého kata. Věkem ještě juniorský slávistický obránce utnul svým gólem úvodní nápor Ocelářů a v čase 61:49 vítěznou trefou ukončil zápas. Slávisté tak budou před druhým domácím zápasem usínat s pocitem vedení v sérii 2:1.



Byl to váš nejpovedenější zápas dosavadní kariéry?
Asi ano, zvlášť když je to v play off a navíc druhý gól rozhodne zápas.

Tomu vítěznému gólu předcházela chyba ve vaší defenzivě. Nechybělo mnoho a prodloužení mohlo skončit už o pár vteřin dříve. Uvědomil jste si to potom v té euforii?
Blesklo mi to hlavou. Kuba Krejčík to tam za mě zachraňoval, protože já jsem toho jejich hráče vyloženě nestihl. Ale když už jsme se pak rozjeli dopředu, tak to bylo vabank – buď to dáme a nebo se pojede zase zpátky.


Před koncem druhé třetiny jste měli po vyrovnávacím gólu možnost luxusně dlouhé přesilovky 5 na 3, ale nevyužili ji. Vnímáte to tak, jak říkal po čtvrtfinále trenér Růžička, že početní převaha pro vás vlastně není výhodou?
Je pravda, že v play off nám to letos nejde, ale je to také hodně o štěstí. Dneska jsme i přesto z přesilovky dvakrát skórovali, tak věřím, že se to zlomí. Mně při tom prvním gólu moc pomohlo, že mi to Káca (Petr Kadlec) skvěle nalil mezi nohy a Míca (Tomáš Micka) tam dobře clonil. On jak je velkej, tak přes něj Hamerlík nic nevidí.

Vnímáte rozdíl mezi touto sérií a čtvrfinálem s Libercem, kde pro vás největší hrozbu představovala víceméně pouze první lajna?
Chtěl jsem to sám zmínit, je obrovsky těžké je bránit. Liberec měl nebezpečné dejme tomu první dvě pětky, kdežto v třineckém mužstvu se to těmi technickými a špičkovými hráči jen hemží.

Přesto z nich asi jeden vyčnívá nad ostatními, dnes dal opět dvě branky…
Tak jasně, Růža (Martin Růžička) má ohromnou formu a je vynikající bruslař. My mu zatím dáváme moc prostoru, ale to musíme do příště zlepšit, aby nebodoval.

S čím zkusíte Třinec překvapit zítra?
Překvapovat asi nebudeme. My si totiž hlavně musíme hrát tu svojí hru a řezat je. Ale na druhou stranu to nesmíme přehnat, abychom jim nedarovali moc přesilovek. Při nich to pak u nás hoří.

Varaďa v šanci před Kopřivou
Varaďa v šanci před Kopřivou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
13
Finále
Články odjinud


Články odjinud