26. března 2011 • 13:24

Růžička: K čemu mi jsou góly, když děláme chyby

Autor: Martin J. Křížek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

9 zápasů = 9 gólů + 9 asistencí. To je bilance fantoma letošního hokejového play off Martina Růžičky. Jeho Třinec je ale v těžké situaci - v semifinálové sérii se Slavií prohrává 1:2. "Doplatili jsme na zbytečné fauly a individuální chyby, to musíme zlepšit," zbrojí na vyrovnání série střelec Ocelářů.



Od začátku zápasu byli opticky lepší, dvakrát v zápase vedli, předváděli i pohlednější kombinace. Přesto třinečtí hokejisté odcházeli včera ze slávistického ledu zklamaní. Ve druhé minutě prodloužení totiž rozhodl o vítězství Pražanů obránce Roth. "Prohrát v prodloužení je těžký, ale my jsme dnes ztratili pouze jeden zápas a hraje se na čtyři," burcoval po zpackaném zápase nejlepší hráč hostů Martin Růžička.

Ten se stává v letošních vyřazovacích bojích pro soupeře doslova postrachem. Ve čtvrtfinále proti Litvínovu dokázal skórovat ve všech šesti utkáních, v semifinále se mu to zatím nepovedlo pouze jedinkrát. Ale včera už zase řádil! Byl to právě on, kdo dostal dvakrát svůj tým do vedení, slávisté však vždy bleskurychle vyrovnali. "Asi tam u nás nastala nějaká ztráta koncentrace nebo podcenění situace, nevím. Nedokážu si to vysvětlit," přemítal Růžička.




Hlavní příčinu zpackaného zápasu však hledal jinde: "Doplatili jsme na zbytečné fauly v útočném pásmu a individuální chyby." Stejně mluvil i jeho trenér Pavel Marek: "Nechci tím snižovat bojovný výkon Slavie, ale kromě toho prvního gólu jsme jí všechny branky darovali sami."

Ocelářům nepomohl k vítězství ani dvougólový příspěvek jejich mašiny na góly. "Když má člověk formu, tak mu tam padne prakticky všechno," vysvětluje Růžička. Při obou gólových akcích se mu přitom nabízela možnost přihrávky, ale on nekompromisně překonal Kopřivu sám. "Teď si vážně věřím, takže se snažím jít do střely, když to alespoň trochu jde."

"Na druhou stranu bych radši vyhrával než střílel góly. Dal bych býval cokoliv za to, abychom dneska vyhráli, ale bohužel. Zítra na ně vlítnem," dodal odhodlaně.

Roth se raduje z vítězného gólu v prodloužení
Roth se raduje z vítězného gólu v prodloužení

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud