František Suchan
12. října 2010 • 21:46

Prokletá Plzeň: Další hokejista v bezvědomí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase. To hřiště jako by bylo zakleté. Minulé úterý si v Plzni při děsivém nárazu o mantinel nadvakrát rozbil hlavu slávista Miroslav Holec, včera jen pár metrů od osudného místa zůstal v bezvědomí ležet domácí obránce John Slaney. Taky bez helmy na zakrvaveném ledě. Kanadský bek musel do nemocnice s otřesem mozku, jeho parťáci pro něj urvali výhru 5:4.



Jako by nestačilo, že se domácí herně trápí. Že sami sebe drásají ztrátami bodů Teď si ještě osazenstvo plzeňské arény podruhé v krátké době zažilo hrozivý okamžik s paralyzovaným hokejistou přímo před očima.

Ve 46. minutě se u modré čáry před plzeňskou střídačkou srazili v chumlu hráčů boleslavský útočník Matějovský a Slaney. Tomu odletěla helma, třísknul se prostovlasý o led a zůstal ležet bez hnutí.

Slaney pálí na hostujícího Schwarze.Foto ČTK


„Měl křeč v puse, snažil jsem se mu zaklonit hlavu, aby začal dýchat. Naštěstí hned přiběhl doktor Venca Karnos a přebral si ho,“ líčil Michal Dvořák, domácí útočník, který byl shodou okolností jako první u Slaneyho i minulý týden u Holce.

„Už jsem jak Pamela Anderson, mě ty situace snad přitahujou. Ještě jsem nezažil, aby se za jeden týden staly dvě takové věci. Když jsem to viděl, nechtěl jsem tomu věřit. Zase. Skoro na stejným místě,“ nechápal otřesený Dvořák.

Pro všechny na stadionu to je traumatizující. Když vidíte spoluhráče, s kterým vtipkujete v šatně, jak tam leží s očima vzad… Zaplaťpánbů, že je v pohodě. Doufám, že se co nejdřív vrátí.“ Slaney už cestou do nemocnice komunikoval, měl ránu na hlavě a otřes mozku, jinak by jeho zranění nemělo mít vážné následky.



Matějovský byl po srážce vyloučený na dvě minuty za pád pod nohy. Ale podle všeho šlo jen o další z nepřesných výroků dvojice rozhodčích Polák – Hradil. „Já o něm vůbec nevěděl, vyhýbal jsem se našim hráčům s pukem a on jak je honil, dostal mojí vestou přímo do obličeje,“ hájil se Matějovský.

Kanadský hokejista je odvážen z ledu.Foto ČTK


„Hned jsem věděl, že to bude špatný. Omlouvám se mu, i když v podstatě nemám za co. Hlavně mu přeju, ať se brzy uzdraví. Člověka rozhodí, když něco takového vidí.“

Výkon sudích rozzuřil Lea Gudase, asistenta kouče Boleslavi, k nepříčetnosti. „Zápas hodnotit nebudu. V komunismu a socialismu nežijeme, ale nemůžu se vyjadřovat k rozhodčím,“ řekl na tiskové konferenci a hned nakvašeně odešel. Naštvaný ale mohl být i na chyby svého týmu.

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »

Slaney pálí na hostujícího Schwarze.
Slaney pálí na hostujícího Schwarze.



Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud