15. března 2012 • 14:46

Kauza "posunovač" Philipp: Rozhodčí postupovali správně

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zády vyhodil konstrukci, jasný gól Komety nemohl platit. Sparťanský bek Radek Philipp zabránil brance a sudí nařídili penaltu. Počínali si naprosto správně, jinou možnost ani neměli. Ačkoliv je to sportovní nespravedlnost, pravidla hovoří jasně.



Brno mohlo jít do trháku 2:0, potopit Spartu do deprese. Středeční duel mu mohl patřit, necelé dvě minuty před koncem první třetiny bylo blízko k úspěchu.

Gólman Tomáš Pöpperle byl bez nároku zasáhnout, jenže střela Romana Erata mířila až do posunuté klece a technický gól být podle regulí nemohli muži v pruhovaném zahlásit.

„Pokud je branková příležitost a úmyslně posunutá branka, píská se penalta. Pokud je úmyslně posunutá branka bez gólové šance jsou to dvě trestné minuty. Technický gól může být přiznán až v posledních dvou minutách hry,“ vysvětloval Pavel Halas, šéf extraligových rozhodčích.

Své podřízené Šindlera a Hribika mohl chválit. Počínali si přesně. Roman Erat trestné střílení neproměnil, spravedlnost zůstala slepá a Kometa ve druhé třetině o svůj náskok přišla a nakonec se dočkala debaklu 2:5.

„Byl tam střet s Kubou Koreisem, který mě odhodil a já do branky nacouval. Úmysl v tom nebyl. Myslím,“ smál se po duelu Philipp. Věděl, že jeho kousek přihrál Holešovickým důležité vedení v sérii.

Brňané pochopitelně zuřili. „Mohli bychom stát u branky pořád a posunovat ji při každé střele,“ zlobil se Roman Erat. Nestěžoval si, jen konstatoval názor kabiny Moravanů. Křivdu cítili oprávněně.

Že se jednalo o zlomový moment, potvrdili i oba trenéři. „Puk šel do branky a byla za to jen penalta. To asi není adekvátní náhrada, ale pravidla jsou jasná,“ věděl Zdeněk Venera, kouč poražených.

Ti dnes musí vyhrát. V opačném případě jim může v sobotu v Praze skončit sezona.

Mario Bližňák (vlevo) a Petr Tenkrát se radují z pátého gólu Sparty.
Mario Bližňák (vlevo) a Petr Tenkrát se radují z pátého gólu Sparty.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud