19. března 2012 • 21:41

Vysmíval se pověrám a dotkl se poháru. Teď Broš se Spartou končí

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S odstupem času možná zhodnotí svůj čin jako nerozvážný. Sparťanský kapitán Michal Broš nedbal nepsaného pravidla a zvedl nad hlavu před necelým měsícem Prezidentský pohár pro vítěze základní části extraligy. A nyní po prohře 1:4 v šestém čtvrtfinále s Kometou lídr hlavního favorita bojů o titul končí už v prvním kole.



Hrálo se poslední 52. kolo, navíc doma a hlavně proti Slavii! Lákavá možnost, jak oslavit s fanoušky famózní jízdu základní částí. Sparťané měli už před derby jisté, že je v tabulce druhá Plzeň nemůže přeskočit.

Řežba s rivalem se nakonec nepovedla, a tak si Holešovičtí chtěli spravit chuť následným ceremoniálem. Nepsané pravidlo, které má kořeny v zámoří, však velí - nikdo z hráčů se nesmí dotknout poháru pro vítěze základní části, jinak nezíská pohár nejcennější.

Sparťanský kapitán "babských" rad nedbal a vzdor prohranému utkání euforicky trhl trofejí nad hlavu. "Ani mě nenapadlo, že bych pohár nezvedl," prohlašoval nebojácně. "Jestli máme být úspěšní, tak to nebude proto, že jsem se nedotkl nějakého kusu plechu."

Po senzačním vyřazení od Brna se nabízí otázka, zda sparťané neurazili, jak hráči sami říkají, hokejového boha. Kometa se celou sezonu pohybovala na hraně postupující desítky, do čtvrtfinále se musela prokousát přes předkolo.

Broš se usmívá s trofejí pro vítěze základní části.Foto Pavel Mazáč (Sport)
"Myslím, že jsme si zasloužili se s ním trochu pomazlit," říkal lídr onu poslední únorovou neděli. Před prvním zápasem play off čekaly vítěze základní části ještě dva týdny trénování.

A už po polovině nucené pauzy Broš prohlašoval: "Loňská sezona byla divná a to čekání je dlouhé. Na ty boje už se moc těším!"

Po vypadnutí ho však jeho čin může mrzet. Sezona pro Spartu skončila dřív, než on i jeho spoluhráči čekali.

Postup je doma! Hokejisté Komety Brno slaví vyřazení Sparty ve čtvrtfinále hokejové extraligy. O závěrečný zápas série přišli televizní diváci, ČT upřednostnila duel Plzně se Zlínem
Postup je doma! Hokejisté Komety Brno slaví vyřazení Sparty ve čtvrtfinále hokejové extraligy. O závěrečný zápas série přišli televizní diváci, ČT upřednostnila duel Plzně se Zlínem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
5
Finále
Články odjinud


Články odjinud