31. března 2012 • 09:48

Rána pro Liberec: Útočník Kudrna dostal STOP na dva zápasy!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | VIDEO | Tohle může být moment, který rozhodne semifinále play off. Hokejový útočník Jaroslav Kudrna podle informací iSport.cz dostal trest na dva zápasy za napadení soupeře Jana Buchteleho ze čtvrtého utkání proti Pardubicím.



Východočeský klub uspěl s podnětem u disciplinární komise, která v noci na sobotu připravila Liberci nepříjemnou ránu do sestavy: 36letý střelec nesmí nastoupit do příštích dvou utkání. Tedy do nedělní partie v Pardubicích a do úterní bitvy č. 6 pod Ještědem…

Jak vy na nás, tak my na vás! Tohle přísloví platí dokonale na probíhající zákulisní válku mezi oběma protivníky. Oba týmy strašně moc touží po finálové účasti a pro postup dělají všechno. Pardubice v podstatě vrátily Liberci úder, který svému protějšku nachystal jako první.

Vedení Bílých Tygrů po nedělním utkání zavelelo k dodatečnému potrestání obránce Aleše Píši, jenž ve druhém souboji ošklivě krosčekoval právě Jaroslava Kudrnu. Zkušený bek od disciplinárky vyfasoval dvouzápasový distanc a nezahrál si odvety v Liberci, po nichž je stav série 2:2. Tah soka výrazně dopálil generálního manažera Zbyňka Kusého. „Myslel jsem si, že se tyhle věci budou řešit na ledě,“ ucedil nazlobeně.

VIDEO: Kudrnův zákrok na Buchteleho


Liberci se však nikdo nemohl divit. „Takové zákroky chceme z hokeje vymýtit,“ pronesl druhý trenér Filip Pešán.

Načež v dosud posledním střetnutí si vybral slabší chvilku často ostře hlídaný Jaroslav Kudrna a Pardubice dostaly do rukou náboje. Ofenzivní veterán neudržel nervy po Buchteleho gólu na 0:1 a radujícího se střelce složil nevybíravě k zemi. Sudí to nechali být, zato trestní tribunál extraligy dostal od Pardubic námět k řešení.

A trest skutečně přišel. Není nutné připomínat, o co Liberec v Kudrnově absenci přichází. Stačí napsat čísla. Z 10 tygřích gólů v semifinále padlo hned pět z rukou Kudrnových, jeho branky vždy přinesly vítězství…

Marek Pinc inkasuje gól Pardubic.
Marek Pinc inkasuje gól Pardubic.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud