29. května 2012 • 10:20

Lev hokejovou Spartu neovládl. Jen poslal finanční odměnu

Autor: iSport.cz, pab, lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejovým zákulisím probleskla informace, že společnost ČKD, která je nejvýrazněji spjata s pražským účastníkem KHL HC Lev, majetkově vstoupila do Sparty, na jejímž stadionu by měl Lev hrát. Šéf holešovického klubu Antonín Charouz to však popírá. Podle informací Sportu majitelé Lva Spartu finančně podpořili, žádný podíl nicméně zatím nevlastní.



Klub ovládaný Antonínem Charouzem jeho finanční výpomoc uvítal. Na další případné prolínání to však zatím nemá vliv, to je spíš otázkou dalšího vývoje. V tuto chvíli jde o výpomoc na úrovni firem, které vkládají do hokeje peníze.

„Je to věc akcionářů, nikoli klubů,“ upozornil Petr Bříza, předseda představenstva Sparty. Blíž nechtěl celou záležitost ohledně údajného majetkového vstupu komentovat, stejně jako zástupci HC Lev.

Spolupráce vyplývá především z toho, že ČKD Group podpořila Spartu, stejně jako ona pomohla pražskému účastníkovi KHL. Nic víc, nic míň.

Antonín Charouz prodej Sparty popírá Antonín Charouz prodej Sparty popíráFoto Sport - Pavel Mazáč

Nový klub v ní podle informací Sportu žádný podíl nevlastní. Výhledově se to vyloučit nedá, ale zatím k ničemu takovému nedošlo.

„Přišli jsme sem jako noví. A ten kdo vstoupí do místnosti poslední, měl by se chovat slušně, nehulákat, s druhými se domluvit a snažit se tady uvelebit a za nějaký čas získat podobný hlas jako ti, co už tady sedí,“ přirovnal šéf klubu Musil.

Velké téma o možném spojení Sparty a Lva + rozhovor s Antonínem Charouzem čtěte v dnešním Sportu!

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud