24. září 2012 • 10:57

Hollwegova premiéra bez rukavic. Seřezal dva obránce Varů

Autor: go, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tak konečně předvedl to, co ho zdobí. Tvrdý zámořský styl. Plzeňský útočník Ryan Hollweg ve čtvrtém kole hokejové Tipsport extraligy poprvé shodil rukavice, a to rovnou dvakrát. A ač jsou oba jeho soupeři o hlavu vyšší, Hollweg ukázal, co se v zámoří naučil a zvítězil.



„Je to jeho styl hry. Dokáže se za nás poprat, a tím nás i nastartuje,“ řekl kapitán Martin Straka, který divokého Američana zná ze společného působení v New York Rangers.

K první potyčce došlo v polovině první třetiny, když se Hollweg rozhodl bránit jednoho ze svých spoluhráčů a nebojácně se vrhl na skoro stodesetikilového obránce Vojtěcha Kloze. A pár údery poslal šestadvacetiltého beka k zemi.

Podruhé si po krátké slovní provokaci vybral plzeňský divočák na konci třetí třetiny k tanci Martina Gründlinga a ani další obránce domácích na něj nevyzrál. Hollweg nakonec končil zápas s bilancí 37 trestných minut.

Na bitky reagovali i hráči Varů. „My žádného takového rváče nemáme. Když se popral, pomohl jim a nabudil je,“ přiznal karlovarský Petr Kumstát.

Martin Straka si pochvaloval atmosféru utkání. „Hrál se útočný hokej, který se musel líbit. Nechybělo nic. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům. Hodně nám pomáhali,“ vzkázal kapitán modrobílému kotli.

Z výhry se nakonec radoval domácí tým, Karlovy Vary přehrály soupeře díky hattricku Milana Zaťoviče 5:4 a připsali si tak první letošní tříbodovou výhru.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud