22. října 2012 • 19:11

Slavia nemá kde hrát. Pusťte nás do Edenu, prosí Řezníčka

Autor: Martin J. Křížek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají největší arénu v zemi, ale také druhou nejnižší návštěvnost. Proto by jim nevadil návrat do skromnějšího a menšího Edenu. Alespoň jednorázově. Finále tenisového Davis Cupu vytlačilo z O2 areny hokejovou Slavii, která teď řeší, kde extraligový zápas s Vítkovicemi, plánovaný na 13. listopadu, odehrát.



Tribuny megalomanské stavby zejí při domácích zápasech Pražanů prázdnotou. Proto když tým Vladimíra Růžičky loni nedobrovolně prodlužoval sezonu v play out, rád využil svazem posvěcený úprk "domů" do Vršovic.

Ve staré "garáži" by si chtěla Slavia zahrát i letos. A spokojila by se pouze s jediným utkáním. S Vítkovicemi totiž nemá kde hrát. Vrchol daviscupové sezony se Španělskem dostal v multifunkční aréně přednost. "Jedno je jisté, v O2 areně hrát nebudeme. Teď řešíme, kde tedy. Rádi bychom samozřejmě byli v Edenu," potvrdil serveru iSport.cz PR manažer Slavie Jakub Mezlík.

Vývoj návštěvnosti domácích utkání Slavie
sezona průměr
2012 - 13 3729
2011 - 12 4492
2010 - 11 5012
2009 - 10 5430

Výjimce teď musí dát zelenou hokejový svaz, který před tímto ročníkem získal Tipsport extraligu pod svá křídla. "Můžu říci, že v tomto týdnu budeme s panem Řezníčkem (ředitelem soutěže, pozn. red.) o udělení výjimky jednat," doplňuje Mezlík.

Slavii by případný negativní verdikt výkonného výboru hodně znepříjemnil situaci. Tým totiž čeká pětizápasová venkovní šňůra, po které navíc následuje reprezentační pauza kvůli turnaji Karjala. "Posun o den či dva kvůli nabitému programu v O2 aréně není možný.  Už takhle ale máme v celém listopadu pouze dva domácí zápasy, a proto se snažíme vyhnout variantě hrát ve Vítkovicích nebo přeložit zápas na později."

Ani Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou nezastavili klesající návštěvnost v O2 areněFoto Michal Beránek (Sport)
Nízká návštěvnost je pro finančně lavírující klub dlouhodobý problém. Ani hvězdné dočasné posily z NHL Roman Červenka a Vladimír Sobotka nedokázaly průměrný počet diváků na domácích duelech Slavie vytáhnout nad 4000.

Vedle toho na dosavadní dvě utkání Kladna v O2 aréně zavítalo vždy přes 15 tisíc lidí, třetí bylo vyprodané přes noc. Na zápas Lva proti Ovečkinově Dynamu Moskva dokonce dorazila rekordní návštěva KHL. "Pražané jsou přesyceni hokejem. Hraje se tu něco téměř každý den. Máme stálé fanoušky, ale ti nezaujatí teď mají větší možnost volby," uznává Mezlík. V Edenu by tak mohlo být na Slavii po letech opět vyprodáno.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud