Jakub Hlaváč
23. října 2012 • 22:26

Schwarze štvalo vysedávání. Tak vychytal libereckého Simmondse

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nuda, trápení a nervy. Gólman hokejové Sparty Marek Schwarz si posledních šest duelů moc neužil. Na konci střídačky seděl a koukal. Šanci naskočit do zápasu dostal až v úterý. Postavil se Liberci a vychytal výhru 3:1. Nepropálil ho ani obávaný powerforvard Wayne Simmonds.



Lamentoval nad svými střelami, svých šancí Wayne Simmonds po klání v hlavním městě Česka hodně litoval. Extraligovou premiéru chtěl osvěžit gólem, vítězstvím. Jenže smůla. Narazil na připraveného protivníka.

„Brankář jim zachytal hodně dobře. Tři čtyři střely jsem tam měl a všechno lapil, holt jiná úroveň,“ srovnával partii s druhou německou ligou, kde kmenový forvard Philadelphie během výluky doposavad působil. V úterý se s kamarádem Chrisem Stewardem přesunul k Tygrům.

„Je vidět, že tahle soutěž je o nějaký level výš. Přihrávky přesnější, utkání čistší,“ hodnotil první dojmy čtyřiadvacetiletý borec. Zklamaný, poražený.

To Marek Schwarz jenom zářil. Hodně přesvědčivě si řekl o další ostrou šanci, působil jistým dojmem. A bez nějakých vytáček přiznával, jak ho role dvojky sžírala.

„V brance jsem se moc neohřál, bohužel to tak je. Jsem rád, že jsem teď dostal šanci a zvládl jsem to,“ pochvaloval si. Ale zároveň nezapomněl pochválit svého parťáka Michala Neuvirtha. „Chytal docela dobře, mě to tam napadlo v Plzni, tak chytal on,“ věděl.

Kdo se v neděli postaví Jaromíru Jágrovi, se teprve rozhodne. Sparta každopádně bude znovu potřebovat perfektní výkon a body. Pořád totiž vězí na dně tabulky, a pokud chce soutěžit alespoň o předkolo play off, potřebuje nastartovat úspěšnou sérii velmi rychle.

Simmondse uvidí už v pátek liberečtí fanoušci v superdůležité bitvě s Českými Budějovicemi. Ty pro změnu přivezou Milana Michálka a Martina Hanzala. I tohle soupeření momentálně hodně utrápených mužstev bude stát za to.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud