30. října 2012 • 22:29

Ton v sestavě Sparty chyběl. V týmu však nekončí, ujišťují trenéři

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéři hokejové Sparty Václav Sýkora s Janem Votrubou se pokoušejí probudit předsezonního favorita extraligy všemi možnými způsoby. V dnešní dohrávce 16. kola proti Chomutovu to nejvíce pocítil útočník Petr Ton.



Zkušený forvard, který patří k největším postavám klubové historie a je čtvrtým nejlepším střelcem v dlouhodobém přehledu kanonýrů, se nevešel do sestavy. Ihned se tak vyrojily spekulace, že jde o jeho konec v mužstvu, což však trenérská dvojice rázně popřela.

"Petrovi se nedaří, proto jsme se už včera dohodli, že dnes hrát nebude," zdůvodnil rozhodnutí asistent trenéra Votruba. Ton přitom v minulém domácím utkání zpečetil výhru 3:1 nad Libercem. "Nedával góly, měl i hodně minusových bodů, tak jsme usoudili, že mu dáme pro tento zápas odpočinek," dodal Votruba.

"Dali jsme příležitost jiným hráčům. Od Petra jsme čekali výraznější výkony a udělali jsme sestavu podle aktuální formy hráčů," řekl Sýkora.

Nejde však prý o žádné dlouhodobější opatření. "Věřím, že to je tak velký hráč, že to je otázka jednoho dvou dnů, aby byl zpátky v sestavě. Rozhodně nevidím důvod, proč by měl hned končit," prohlásil Votruba.

Připustil ale, že jde o určitý signál směrem do kabiny, že nikdo není nedotknutelný. "Je to signál pro všechny hráče," přitakal Votruba a zároveň přiznal, že Ton není jediným z hráčů, na které tým spoléhá, ale jimž se přitom příliš nedaří.

"Těch hráčů bylo víc, na Kladně mělo více minusových bodů několik hráčů. U Petra jsme to však vzali dlouhodoběji za čtyři až šest utkání a takhle jsme se rozhodli," uvedl Votruba.

Ani jeho kolega na střídačce nechtěl celou záležitost zbytečně zveličovat. "Vůbec nic to neznamená. Myslím, že se to stane každému hráči, nejde o nic mimořádného, když hráč nedostane příležitost v jednom zápase," podotkl Sýkora.

"Nikde není řečeno, že tím pádem vypadává úplně ze sestavy a týmu. Tohle je normální věc a děje se to v každém týmu, i velkým hvězdám nejen u nás, ale i v zahraničí," řekl uznávaný kouč.

Zda však devětatřicetiletého Tona zařadí zpět do sestavy již pro další zápas, nedokázal bezprostředně po vítězném duelu (4:2) odpovědět. "Bude záležet na zdravotním stavu mužstva i přípravě pro ten další zápas," uzavřel Sýkora.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud