30. října 2012 • 15:30

Petr Ton ve Spartě končí? Hokejový kanonýr se nevešel do sestavy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smůla, nehraješ. Hodně nepříjemnou větu slyšel před úterním zápasem s Chomutovem útočník hokejové Sparty Petr Ton. Střelec, který už teď patří mezi legendy holešovického klubu, se nevešel trenérovi Václavu Sýkorovi do sestavy.



Prý se nepohodli, kouč měl Petru Tonovi vytknout herní nedostatky a po výměně názorů ho odstavil mimo svou soupisku. Vítěz klubového bodování posledních tří sezon deníku Sport potvrdil svou absenci v úterním duelu. „Podle trenéra se momentálně nevejdu do sestavy. Uvidíme, co bude dál,“ uvedl.

Snad naposledy ho stáhl ze hry František Výborný. V roce 2007 na Kladně. Od té doby to devětatřicetiletý forvard nezažil. Duel s Piráty neovlivní, může ho maximálně sledovat.

K situaci se stručně vyjádřil i Patrik Martinec, sportovní manažer klubu. „Je to věc trenéra, pro zápas s Chomutovem se Petr Ton nevešel do sestavy. Ale jinak se kolem něj nic zvláštního neděje,“ řekl.

Poslední věta je však diskutabilní. Když nenecháte nastupovat hvězdu, asi není vše zrovna ideální. A dít se toho začne hodně. Pokud by měl současný stav věcí trvat déle, může poslední mužstvo soutěže svůj klenot zobchodovat.

Pro fanoušky je Petr Ton idolem. V rudém dresu získal dva tituly (2006, 2007), dvakrát byl nejlepším střelcem extraligy (2006, 2010) a jednou vyhrál kanadské bodování soutěže (2008). V klubových tabulkách je čtvrtým nejlepším kanonýrem historie.

Zda přidá další zásahy, to teď není vůbec jisté. Každopádně i toto dokresluje těžkou situaci holdingu, který sdružuje Spartu a Lev. Oba kluby jsou v hluboké krizi, druhý jmenovaný momentálně usilovně shání trenéra.

Sparta nakonec i bez své dlouholeté opory Petra Tona porazila nováčka z Chomutova 4:2.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud