14. listopadu 2012 • 13:06

Obhajoba fanoušků z Chomutova: Křičeli jsme opilče, NE opice

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Okresní soud v Chomutově začal řešit rasistické chování osmi fanoušků místního hokejového klubu. Ti údajně během zápasu proti Liberci křičeli na útočníka černé pleti a jednu ze zahraničních posil z NHL Wayna Simmondse rasistická hesla "opice", za což jim hrozí až tři roky vězení.



Obvinění se však hájí tím, že nevykřikovali slovo "opice", nýbrž "opilče". Tím reagovali na průšvih brankáře Ondřeje Pavelce, jenž před časem řídil opilý svůj automobil.

"Neslyšel jsem, že někdo křičel "opice". Křičeli jsme "opilče" a bylo to na brankáře Liberce Ondřeje Pavelce, o kterém se ví, že zavinil bouračku v opilosti," nechal se slyšet jeden z obviněných fanoušků Radek Přibyl.

Výpovědi podezřelých se však liší. Další z chomutovských fandů Michal Günster podle serveru idnes.cz tvrdí, že se opravdu pokřikovalo na Simmondse "opice".

Proč tak diváci činili, však neví. Obvinění patří do skupiny fanoušků, kterým se přezdívá Černé komando. Jsou známi svým agresivním chováním, nosí výhradně černé oblečení a na hokej chodí vydatně posíleni alkoholem.

Podezřelý Přibyl se přiznal k tomu, že on sám měl před a během zápasu deset piv a dva panáky tvrdého alkoholu, což jemu samotnému způsobí jen mírnou podnapilost, jelikož je trénovaný...

Další z obžalovaných fanoušků Pirátů Chomutov.
Další z obžalovaných fanoušků Pirátů Chomutov.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud