10. ledna 2013 • 11:00

1000 KOL EXTRALIGY: Vítězem ankety je Čajánek a jeho gólový den

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to jasné. V neděli bude mít za sebou hokejová extraliga 1000 kol, od poloviny prosince vybírali čtenáři iSport.cz a hokej.cz jejich největší událost. Na výběr měli z dvaceti možností a v anketě nakonec jednoznačně zvolili výjimečný zápis Petra Čajánka, který jako jediný hráč v historii extraligy dokázal dát šest gólů v jednom utkání.



V zápase 47. kola sezony 1997/98 nastřílel Čajánek do sítě Opavy při vítězství 10:2 rekordní počet branek. Byl to pro něj plodný večer - ve zlínském dresu tehdy navíc přidal jednu asistenci. Poslední zásah přidal tři minuty před koncem ze samostatného nájezdu. Nejvíc produktivně si počínal ve druhé třetině, během níž překonal obranu soupeře třikrát.

Trochu paradoxní bylo, že v předchozích 46 kolech zatížil konta soupeřů jen dvanácti úspěchy.

Druhé místo patří zatím jedinému utkání pod širým nebem, ke kterému nastoupili hokejisté Pardubic a Brna. Do největší trojice se vešla i největší bitka, v níž se utkali v sezoně 2009/10 hokejisté Zlína a Sparty.

Anketa se týkala pouze událostí v základní části. Na obsazení prvních míst se shodli hlasující na obou stránkách. Pouze na iSport.cz upřednostnili na třetím místě nejdelší bodovou sérii v podání Vladimíra Růžičky, zatímco na hokej.cz upřednostnili největší extraligovou bitku.

Nedělní jubileum bude na šesti stadionech připomínat řada doprovodných akcí, které připravují samy kluby i partneři extraligy. Hrát se bude například s puky se speciálním logem a diváci budou soutěžit o dresy z limitované edice, které budou připomínat 1000 odehraných kol a budou na nich podpisy kapitánů všech devatenácti mistrovských týmů.

Výsledky ankety o největší událost 1000 kol extraligy


1. Nejlepší střelec v jednom utkání 3512 hlasů

Petr Čajánek (6 gólů)
1997/98 (47. kolo)

2. Zápas pod širým nebem 2101 hlasů
Pardubice - Brno 4:2
2010/11 (36. kolo)

3. Největší bitka 858 hlasů
Zlín – Sparta 439 tr. minut
2009/10 (46. kolo)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud