Jiří Punčochář
20. ledna 2013 • 23:07

Růžička dvěma góly překonal třinecký rekord, v sezoně dal už 33 branek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinecký kanonýr Martin Růžička překonal deset let starý klubový rekord v počtu gólů za jednu sezonu. Dvěma brankami v Brně se nejen podílel na výhře Ocelářů 7:3, ale taky se sám dostal na počet třiatřiceti zásahů, čímž o jeden předčil výkon Jana Marka ze sezony 2002/03.



Růžička se rekordního gólu dočkal kuriózně, po pokusu z velkého úhlu, téměř z brankové čáry. Brněnskému brankáři Jiřímu Trvajovi tančil kotouč po chráničích, než se překulil kousek za brankovou čáru.

„Určitě ten rekord něco znamená, jsem za něj rád. Ale sezona tím ještě nekončí,“ připomněl Růžička, že na paměti má týmovou bilanci. A ta je také znamenitá, Třinec je v extraligové tabulce už jen pět bodů za vedoucí Plzní.

Přesto v Brně litoval, že nedal ještě o jeden gól víc. Jenomže ne kvůli hattricku, ale proto, aby víc vynikla parádní přihrávka od gólmana Šimona Hrubce, kterou ho vyslal do samostatného nájezdu ve druhé třetině. Růžička se v jasné šanci tentokrát ještě neprosadil.

„Já jsem se snažil, chtěl jsem to dát. Šimon mi pak říkal, že je to škoda. Říkal mi, že si na té přihrávce dal záležet,“ usmíval se Růžička.

„Myslel jsem si, že jedu úplně sám, tak jsem počítal, že si počkám a dám to nahoru. No a v poslední chvíli mi jejich hráč bouchnul do hokejky. Měl jsem se podívat, že za mnou někdo jede,“ vysvětloval Růžička.

Náladu si spravil ve třetí třetině a znovu to bylo po vynikajícím pasu. Napodruhé ho na útočné modré našel Jan Peterek, jehož kolmice prošla mezi čtyřmi bránícími hráči Brna, a to už gól po bezpečném zakončení mezi betony byl. „Honza je génius,“ komentoval přihrávku kanonýr.

Dalšími dvěma zásahy Růžička jen potvrdil, že proti Kometě se mu v této sezoně nadmíru daří. Dal jí už sedm gólů a z toho čtyři Trvajovi, bývalému spoluhráči ze Znojma. I když je to už delší dobu, co tam spolu hrávali, připustil Růžička, že znalost zkušeného brankáře mu pomáhá.

„Vím u něho, co a jak. Ale víte co, do těch šancí se napřed musíte dostat, abyste s ním tváří v tvář něco udělal,“ podotkl třinecký útočník.

Třinecká radost. Oceláři vyhráli v extraligovém zápase nad Kometou Brno 7:3.
Třinecká radost. Oceláři vyhráli v extraligovém zápase nad Kometou Brno 7:3.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud