29. ledna 2013 • 19:28

Brňan Svoboda píchl sparťana Svobodu a oslabil Kometu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Hokejová Kometa Brno se chtěla na ledě Sparty prát v úterý o dobrý výsledek i setrvání trenéra Zdeňka Venery u mužstva. Už během první třetiny však hodně oslabil a možná i pohřbil brněnské naděje Jakub Svoboda. Ten totiž píchl holí sparťana Jaroslava Svobodu, jenž v minulosti právě za Kometu hrál. Brněnský hříšník dostal trest na pět minut a do konce zápasu. V oslabení pak Sparta vstřelila vedoucí gól na 1:0, nakonec vyhrála 4:2.



Hokejové Spartě šlo o rekord a také na něj dosáhla, když vyhrála desátý zápas v řadě. Čekalo se však, že Kometa bude v hlavním městě vzdorovat a to se také stalo. Hosté nakonec prohráli, ale zavařili si sami.

Ve 12. minutě se brněnský Jakub Svoboda na ledě potkal se svým jmenovcem Jaroslavem. Ten v minulé sezoně hájil barvy Komety a výrazným způsobem pomohl Brnu k úspěchu ve čtvrtfinále play off právě v bitvě se Spartou. Teď se z obou mužů stali soupeři a brněnský hokejista píchl soupeře holí.

To nemohl sudí přehlédnout a Kometa hrála pět minut v oslabení. Pro hříšníka navíc zápas skončil. Stav byl 0:0 až do 13. minuty, kdy se prosadil v přesilovce sparťan Jaroslav Hlinka. Další šance už Pražané v první třetině zahazovali.

V prostřední dvacetiminutovce Sparta náskok nejprve navýšila, pak ale v přesilovkách srovnala Kometa na 2:2. Jenže tím byl brněnský střelecký účet vyčerpán a Sparta nakonec vyhrála 4:2.

"Myslím, že to neudělal úmyslně, ale píchnutí holí to prostě bylo," komentoval v ČT nepříjemnou situaci sparťanský hokejista Jaroslav Svoboda.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud