27. března 2013 • 22:50

Tahle porážka nás tolik nemrzí, říká po debaklu s Třincem Tesařík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Zlína ve druhém semifinále play off ukončili sérii dvanácti výher na domácím kluzišti. O tom, že poprvé v letošním kalendářním roce na Zimním stadionu Luďka Čajky prohrají, bylo jasno již po první třetině, kterou Třinec vyhrál 4:0. Podle zkušeného obránce Radima Tesaříka musejí Berani na debakl 2:6 co nejrychleji zapomenout.



"Dnes na nás byl Třinec velmi dobře připravený. Nezachytili jsme začátek, který byl špatný jak z mé strany, tak i ze strany celého mužstva. Třinec toho využil a ze šancí, které včera neproměnil, skóroval. Série je srovnaná na 1:1, ale pokračuje dál, takže to není taková hrůza. V Třinci budeme chtít vyhrát alespoň jeden zápas," řekl Tesařík novinářům.

Ačkoli se snažil brát porážku sportovně, hodně jej mrzela. I proto, že Zlínu se v domácím prostředí letos dařilo. Poslední domácí porážku si Berani připsali 30. prosince, kdy prohráli s Kladnem 2:5.

"Zápas nebyl takový, jaký jsme si představovali. Je lepší prohrát takovým výsledkem než třeba v prodloužení, takže nás to tolik nemrzí. Na druhou stranu jsme chtěli doma, kde se nám daří, vyhrát," uvedl.

Třinec nastoupil do utkání aktivně, čímž soupeře dokonale zaskočil. "Parádně bruslili, napadali a tlačili se do branky. My jsme hráli těžkopádně. Jak dali jeden gól za druhým, tak se dostali do laufu, zatímco my do křeče. Pak už se nám těžko hrálo," pokrčil rameny Tesařík.

Vedle prohry Zlín přišel i o útočníka Antonína Honejska, jenž kvůli vykloubenému ramenu zápas nedohrál. Je otázkou, zda se nadějný forvard vrátí do hry.

"Nevím, jak na tom je. Byla by velká ztráta, pokud by už nehrál, neboť v play off je každý hráč důležitý," řekl na adresu jednoho ze dvou čtyřgólových střelců v týmu.

Po mírnější první třetině se utkání v dalším průběhu přiostřilo. Poměr vyloučených byl 12:10, navíc osobní desetiminutový trest obdrželi Petr Čajánek s Martinem Adamským.

"Emoce musíme hlídat, zvlášť v play off, jinak by se nám to mohlo vymstít. Musíme hrát tak, jak jsme hráli s Vítkovicemi nebo v prvním zápase. Vyvarovat se vyloučení, hrát zodpovědně a nenechávat hrát Třinec v přesilovkách, které má výborné. Hlavně nám ale ubírají síly," uvedl osmatřicetiletý hráč.

Série se nyní přesune k víkendovému dvojzápasu na led Třince. "Oproti dnešku musíme zlepšit všechno. Především nasazení. Tak, jak hrál dnes Třinec, tak musíme hrát my na jeho ledě," dodal Tesařík.

Václav Varaďa se postaral o pátý gól hostů
Václav Varaďa se postaral o pátý gól hostů

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud