12. dubna 2013 • 13:20

Nenáviděný Pletka: Když mě soupeř na brankáře hodí, spadnu na něj

Autor: rou, zej, koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeři ho v oblibě moc nemají, fanoušci jsou na něj alergičtí. „Asi v hodně týmech nejsem miláček,“ usmívá se útočník hokejové Plzně Václav Pletka, který bojuje s nálepkou simulanta. Už teď je ale jasné, že to bude zase on, kdo o víkendu bude dráždit soky ze Zlína v pokračování finálové série (1:1 na zápasy).



Řečmi  o svém údajném simulování se prý Pletka nezabývá. „Sám vím, že nic nepřihrávám...“ tvrdí v rozhovoru pro deník Sport.

„Kolikrát mě udivuje i to, co řeknou spolukomentátoři v televizi, přitom to jsou sami bývalí hokejisté. Kolikrát poví: ‚Tohle mohl ustát, tohle ne...‘ Když se o tom pak v kabině bavíme, zaráží nás to,“ přiznává neúnavný hecíř.

Soupeři si jezdí stěžovat za rozhodčími, že padá a snaží se ho naopak dostat pod tlak. „Když se na to pak kouknete, je to tak, že stojím před brankou třeba při přesilovce a dostanu pět hrazd do zad. Sudí to nepískne. A pak, když dostanu další a spadnu, jsou hned řeči, že to přihrávám,“ posteskl si ve Sportu Pletka.

Jeho pověst u fanoušků i hráčů soupeře ho ale nechává chladným. „Neřeším to. Chci být prospěšný týmu, a když mu to pomáhá, je mi jedno, co kdo říká,“ má jasno.  „Je to dané právě tím mým stylem, kdy chodím před branku. A když mě na gólmana hráči z druhého týmu shodí, spadnu na něj. Nemají mě na něj házet...“ dodává.

Vyhrocené finále! Václav Pletka v pádu využil situace a pomohl na zem i brankáři Sedláčkovi, nelibě to sleduje Martin Hamrlík
Vyhrocené finále! Václav Pletka v pádu využil situace a pomohl na zem i brankáři Sedláčkovi, nelibě to sleduje Martin Hamrlík

Tím se dostává k jedné situaci ze středečního druhého finále (Zlín zvítězil po nájezdech 3:2), která zvýšila tep domácích hráčů i fanoušků na maximum. Václav Pletka po přetlačované s Martinem Hamrlíkem v pádu vjel do zlínské branky a přitom s sebou vzal k ledu i gólmana Jakuba Sedláčka.

Sedláček: Trošku jsem ho šťouchnul

„Je fakt, že na mě Pletka naschvál spadl. Chtěl to udělat,“ má jasno zlínský mladík s maskou, který si pak na Pletku ještě došlápl a strčil do něj betonem.

„Dával jsem si pozor, abych mu nic neprovedl. Jen jsem k němu přijel a trošku jsem ho šťouchnul. Nic to nebylo. Dohrál ho spíš Larry,“ připomíná Sedláček Hamrlíkovo bolestivé počastování ležícího Pletky hokejkou, za které vyfasoval dvě minuty.

„Byl jsem v klinči s jejich bekem (Hamrlíkem), nadávali jsme si. No a potom přijel (Sedláček), strčil do mě. Myslím si, že to bylo zbytečné, nevím, proč to udělal. Jestli si myslel, že jsem na něj schválně spadl,“ přidává svůj pohled plzeňský provokatér.

„Ale já jen chtěl jít do branky, protože tam byl puk. Chci za každou cenu dát gól, a když tam stojí brankář, jdu i přes něj,“ poodkrývá svoji filozofii, která mu u soupeřů zaručuje značnou pozornost, Václav Pletka. Pomůže jeho přístup Plzni ve víkendových domácích zápasech?

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud