10. dubna 2013 • 20:45

BOJ O TITUL: Je vyrovnáno! Druhou bitvu s Plzní rozhodl v nájezdech Leška

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Zlína srovnali finálovou sérii extraligy na 1:1. Ve druhém domácím zápase dvakrát dotáhli vedení Plzně a v samostatných nájezdech rozhodl o vítězství Petr Leška, který se na remíze 2:2 v základní hrací době podílel dvěma asistencemi.



Série hraná na čtyři vítězství bude nyní pokračovat dvěma duely na západě Čech. První z nich se odehraje v sobotu a začne ve 14:45.

Domácí i díky sebezapření několika hráčů nastoupili se čtyřmi útočnými formacemi a od začátku dali aktivitou najevo obrovskou touhu po srovnání kroku s Indiány v sérii. Nadšení Beranů ale zmrazila již polovina čtvrté minuty, kdy Hamrlík zapomněl za zády zcela osamoceného Straku, jehož skvěle našel Kovář, a hosté vedli.

Zlín se po chvilce oklepal a opět hýřil aktivitou, jenže k ohrožení gólmana Mazance se příliš nedostával. Výjimku nabídla 10. minuta, jenže Balaštík se ke gólové dorážce nedostal.

Na druhé straně Sedláček jen se štěstím vyškrábl hřbetem lapačky bombu Lva. Ve 14. minutě přišlo vyrovnání - Leška chytře našel mezi kruhy najetého Okála a ten zamířil přesně pod horní tyč.

Vyhrocené finále! Václav Pletka v pádu využil situace a pomohl na zem i brankáři Sedláčkovi, nelibě to sleduje Martin Hamrlík
Vyhrocené finále! Václav Pletka v pádu využil situace a pomohl na zem i brankáři Sedláčkovi, nelibě to sleduje Martin Hamrlík

Od druhé třetiny již chyběli na ledě v domácích řadách bek Linhart s útočníkem Melenovským, Plzni vypadl forvard Hollweg, jehož v první formaci nahradil Vampola. Západočeši opět hodně brzy udeřili. V polovině 23. minuty vrátil ránou od modré čáry vedení na stranu "Škodovky" Hanzlík.

Přišla další vlna náporu Beranů a s ní i přesilovka po Vampolově prohřešku. Nebezpečně během ní pálil Hamrlík, blízko gólu byl i dorážející Veselý a další zakončení Hamrlíka z úhlu si pečlivě pohlídal Mazanec. Ve 32. minutě v obrovské příležitosti přestřelil Čajánek odkrytou branku.

Petr Leška překonává svým samostatným nájezdem plzeňského brankáře Marka MazanceFoto Michal Beránek (Sport)

Hosté přestáli bez úhony ještě Čechův pokus po objetí branky, jenže na konci 38. minuty vystihl Vampolův úmysl o zpětné přihrávce podél hrazení za vlastní branku Leška, okamžitě přesměroval kotouč na Balaštíka a ten povedenou kličkou vyrovnal. Plzeň byla i poté pod velkým tlakem a kouč Razým raději sáhl k oddechovému času.

Hned zkraje třetího dějství ostře pálil Sýkora, Sedláček byl pozorný. Až k zakončení dotáhl individuální akci Vlasák, ale stejně jako krátce po něm Kovář a Hanzlík ztroskotal i on na Sedláčkovi.

Před polovinou třetí třetiny jel Okál sám proti Mazancovi, ale nedal. Rozhodnout tak mohl 15 sekund před koncem při přesilovce Kovář, Sedláček však vytěsnil puk těsně mimo tyče, a i proto se muselo prodlužovat.

Do nastavené desetiminutovky se vešlo hned několik velkých šancí, ale nerozhodli kapitáni Čajánek se Strakou ani Kovář a poté Balaštík a v další své možnosti Čajánek. Došlo až na nájezdy, v nichž byl jediným úspěšným střelcem Leška.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 4. • 17:30
PSG Zlín
PSG Zlín
3:2
ONLINE
10. dubna
17:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 13:10. Okál, 37:55. Balaštík, 70:00. Leška

Hosté: 3:27. Straka, 22:32. Dvořák

Sestavy

Domácí: Sedláček (Štůrala) – Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Řezníček, Matějíček, Kotvan – Balaštík, Leška, Köhler – Holík, Čajánek, Veselý – Ondráček, Melenovský, Čech – Okál, Kostourek, Fořt – P. Sedláček.

Hosté: Mazanec (A. Svoboda) – Hanzlík, Slovák, Jeřábek, St. Pierre, Poživil, Mozík, Boháč – Kovář, Straka, Hollweg – Pletka, Kratěna, Sýkora – Balej, Kašpařík, Vlasák – Vampola, Dvořák, Lev – Petruška.

Rozhodčí

Hribik, Pešina – Gebauer, Lederer

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

6641(vyprodáno) diváků

Zápas jsme sledovali ONLINE zde »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud