22. dubna 2013 • 13:50

Slovákovo gesto nadchlo. Dokázal, že chlapi nevymřeli, říká Horáček

Autor: tbl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poctivostí málem připravil Plzeň o mistrovský titul. Díky fair play gestu obránce Slováka dostal Zlín pár sekund před koncem sedmého finále příležitost vyrovnat na 3:3 a muselo se prodlužovat. Svému týmu sice zkomplikoval cestu za titulem, šlechetným činem si však Slovák okamžitě získal všechny fanoušky.



O co šlo? Plzeňský bek Tomáš Slovák sudímu v čase 59:46 oznámil, že tečoval Tesaříkem nastřelený puk helmou a tudíž se vhazovalo před plzeňskou brankou, nikoli ve středním pásmu. Deset vteřin před koncem třetí třetiny pak Filip Čech zařídil prodloužení.

Se slovy uznání se roztrhl pytel už před koncem zápasu, který se nakonec protáhnul o skoro celé dvě další třetiny.

"Nevěděl jsem, zda fandit Zlínu nebo Plzni. Ale teď už je to vedlejší - pro mě to vyhrál ten obránce, který výš než vysněný pohár klade fair play a čest," komentoval Slovákovo gesto na svém facebookovém profilu textař Michal Horáček a dodal: "Mužských je spousta, málo je chlapů. Ale pořád jsou."

Další fanoušci se přidávali. "Tomáš Slovák by myslím zasloužil nějakou fair-play cenu. Obzvláště když (možná) stála Plzeň titul," poznamenal na twitteru Martin Kopa.

Klíčový okamžik - obránce Slováka trefil puk do helmy, teč přiznal a Zlín vzápětí vyrovnalFoto Repro ČT Sport

Poctivostí se Slovákovi podařilo získat k podpoře Indiánů i některé dosud nestranné diváky. "Tomáš Slovák je možná hokejista s malým "h", ale člověk s velkým "Č". Doufám, že to Plzeň vyhraje," napsal na twitteru Jaroslav Svoboda.

Našli se i fandové, kteří si neopomněli rýpnout do soupeře. "Jestlipak by se přiznal ubrečenej Leška nebo Čajánek?" ptal se například na facebooku Pavel Martínek.

Slovák byl nakonec za svůj čin přeci jen odměněn titulem. Sedmé finálové utkání rozhodl v 97. minutě plzeňský kapitán Martin Straka.

Klíčový okamžik - obránce Slováka trefil puk do helmy, teč přiznal a Zlín vzápětí vyrovnal
Klíčový okamžik - obránce Slováka trefil puk do helmy, teč přiznal a Zlín vzápětí vyrovnal

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud