21. dubna 2013 • 21:42

Neskutečné fair play! Plzeňský Slovák přiznal teč, pak Zlín vyrovnal

Autor: bke, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle přiznání chtělo pořádnou odvahu. Zbývalo 14 vteřin do konce třetí třetiny rozhodujícího sedmého finále a hokejisté Plzně drželi vedení 3:2. Pak ale došlo k okamžiku, o kterém se bude hodně mluvit. Nahození Zlína ze středního pásma tečoval helmou plzeňský obránce Tomáš Slovák. Rozhodčí to však neviděli a nařídili vhazování ve středním pásmu.



Hlavní rozhodčí Jeřábek však změnil verdikt čárových sudích a nařídil vhazování v obranném pásmu Plzně. Proč? Obránce Slovák totiž přiznal, že puk tečoval. „Rozhodčí se mě ptal, jestli jsem dostal pukem do helmy. Bylo to jasné, že mě to trefilo, tak jsem řekl, že ano,“ popisoval pro Českou televizi o přestávce před prvním prodloužením Slovák.

Verdikt Jeřábka byl v pořádku, protože Slovák – v momentě, kdy ho puk trefil - byl stále ještě v obranném pásmu, ale chyběl mu opravdu hodně malý kousek, aby byl už za modrou.

Klíčový okamžik - obránce Slováka trefil puk do helmy, teč přiznal a Zlín vzápětí vyrovnal Klíčový okamžik - obránce Slováka trefil puk do helmy, teč přiznal a Zlín vzápětí vyrovnalFoto Repro ČT Sport

Pouhých 14 vteřin před koncem třetí třetiny se tak vhazovalo před plzeňským brankářem Mazancem a 10 vteřin před vypršením šedesáti minut přesnou ránou pod horní tyčku vyrovnal zlínský útočník Filip Čech srovnal na 3:3.

Těžko říct, jaké reakce čekaly na Slováka v plzeňské kabině, za takové gesto si ovšem zaslouží velkou pochvalu! Napsal tím jeden z největších příběhů tohoto dramatického finále. Také díky přiznání odvážného Slováka o vítězi extraligy rozhodovalo poprvé v historii v sedmém zápase prodloužení.

V něm se po nekončící bitvě radovala Plzeň, když její vítězný gól vstřelil na konci druhého prodloužení (v 97. minutě zápasu) kapitán Martin Straka. Plzeňskému týmu zajistil první titul v historii klubu.

Jaroslav Balaštík vyrovnává v rozhodujícím finálovém zápase na 1:1
Jaroslav Balaštík vyrovnává v rozhodujícím finálovém zápase na 1:1

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud