11. června 2013 • 17:57

Legenda Pouzar se zlobí: Z Budějovic vyháníme extraligový hokej!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová legenda cítí bezmoc. Jaroslav Pouzar se sám dokázal vypořádat se zákeřnou nemocí, ale teď je mu ouvej. Vidí, jak extraligovému hokeji v Českých Budějovicích zvoní umíráček a sám s tím nepohne. A protože běh věcí nemíní patřičně usměrnit či otočit ani budějovická radnice, vedení HC Mountfield zřejmě dokoná svoje záměry a odvede svůj tým do Hradce Králové. Do míst, kde šéfové klubu v minulých dnech získali garanci podpory pro chod mužstva v nejvyšší soutěži.



„Nedovedu si ani představit, co by odchod klubu z města znamenal a přinesl. A budu z toho smutnej, vyloženě nešťastnej,“ přiznává upřímně pro iSport.cz dvojnásobný světový šampion a trojnásobný vítěz Stanley Cupu v dresu Edmontonu.

„Zamlada jsem bojoval o to, aby se tu hrála nejvyšší soutěž, jako funkcionář jsem v klubu pracoval a nedávno jsem postavil zimák pro naše mladé. Takže budějovickým hokejem naplno žiju. A teď si nedokážu připustit, že by odsud chlapi odešli, ten velký hnací motor začínajících dětí by tu najednou nebyl.“

Sám se staví na stranu majitelů klubů z firmy Mountfield, kteří extraligový klub obhospodařují od roku 2007. Nediví se jim, že už mají dost nulové podpory ze strany radnice.

„V Hradci Králové chápou, že hokej není jen profesionální sport, ale zároveň i kultura. Na kterou ročně přijde skoro 200 tisíc lidí. A ne 20 tisíc jako do budějovického divadla, které přitom stojí město 90 milionů ročně. Nikdo jako by neviděl, že na hokej se tu sjíždí lidé z celého kraje. Tudíž i kraj by se k tomu měl odpovídajícím způsobem postavit. Nejen město.“

Ve středu se uskuteční důležitá a zřejmě poslední schůzka tří subjektů zainteresovaných v aktuální kauze. Vedení Mountfieldu, radnice Českých Budějovic a firmy Budvar, která již neplánuje přispívat budějovickému hokeji. Pouzar se obává, že ke změně postoje města nedojde a odchod do Hradce se tím jen přiblíží.

„Po debatě s lidmi z Mountfieldu si nemyslím, že jednání to celé otočí. To by muselo přijít město s Budvarem a nabídnout klubu nové podmínky, podobné jako předkládá Hradec (asi 19 milionů ročně). Jenže klub je v kleštích. Nikdo nemůže Mountfieldu vytýkat, že si extraliga všude vymínila čepování Radegastu. Mountfield nemohl zabránit městu prodávání Budvaru v aréně. Takhle jsou v klubu rádi, že zaopatří extraligu a ještě aby platili milionovou pokutu za každý zápas kvůli výtoči jiného piva? To po nich nikdo nemůže požadovat. Klub nechce odsud odejít, ale když my ho tu nechceme…“ povzdechne si Pouzar.

Rozhovor s Jaroslavem Pouzarem čtěte ve středečním deníku Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud