Miroslav Horák
14. června 2013 • 04:58

Je to plivanec do obličeje! Do Hradce nejdu, radši skončím, zlobí se Kotalík

Autor: Miroslav Horák, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tento rok je ze sportovního pohledu pro České Budějovice jako z hodně špatného snu. Nejdříve z fotbalové ligy sestoupilo místní Dynamo, teď kvůli zákulisním tahanicím mizí z města i hokejový klub, který by se měl usadit v Hradci Králové. Zvlášť těžce se s novou situací vyrovnává jedna z největších hvězd týmu Aleš Kotalík. „Pro Hradec mi srdce nebije,“ říká na rovinu.



Zkušený hokejista, který odehrál v NHL téměř šest set zápasů, očekávaný přesun na východ Čech ještě nepovažuje za definitivní. 

„Nebolí mě z toho jen hlava, ale i žaludek a srdce… Dospělo to tak daleko, jak nikdo neočekával. Že nedošlo ke shodě mezi Mountfieldem, magistrátem a Budvarem je hodně smutné. Snad ještě proběhne nějaká schůzka na městě, která by to celé mohla zvrátit zrušením smlouvy mezi radnicí a Budvarem,“ věří.


Budějovice si Aleš Kotalík nedovede bez extraligového hokeje představit. „Fotbal spadl, hokej zmizí z města úplně. To bude mít nedozírné následky a dopad pro celý jihočeský region,“ říká budějovická opora, která se na případném pokračování v klubu ještě nedohodla.

„Mně skončila smlouva, jsem volný hráč. Ale i ostatní kluci to silně prožívají, jsou smutní, přepadlí. Loni do klubu přišli místní lidé s novou vizí, a kteří v hokeji něco dokázali. Vypadalo to, že se celá organizace rozjede správným směrem a teď se to celé postavilo na hlavu,“ říká.


Servítky si čtyřiatřicetiletý hokejista rozhodně nebere. „Já to osobně beru jako plivanec do obličeje a facku všem lidem, kteří se za ty roky starali o hokej, snažili se ho někam posunout. Celé to seskupení na magistrátu časem zjistí, jak krátkozraké rozhodnutí podpořili.“

Ani o své budoucnosti nemá střelec Buffala jasno. „Klub má pořád zájem, abych pokračoval, ale dohodli jsme se, že počkáme, jak se situace vyvine.  Že bych se měl přesouvat do Hradce, to nevidím pravděpodobně. Nevracel jsem se do Česka, abych hrál za klub majitele, který ho přesouvá, vrátil jsem se hrát za České Budějovice. Přemýšlím, jestli vůbec má smysl dál hokej hrát,“ zoufá si.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud